Elbistan Şeker Fabrikası, aldığı 350 bin ton pancarın 236 bin tonunu işledi

Elbistan, Afşin, Göksun ve Tufanbeyli bölgelerinden toplam 350 bin ton pancar teslim alan Elbistan Şeker...

Elbistan, Afşin, Göksun ve Tufanbeyli bölgelerinden toplam 350 bin ton pancar teslim alan Elbistan Şeker Fabrikası, bunun 236 bin tonunu işledi.
16 Eylül Cuma günü saat 07.00 itibariyle işleme faaliyetinin başlatıldığı fabrika, 4 bölge 73 köy ve 4 bin 153 üretici ile üretim sözleşmesi yaptı ve toplamda 66 bin 500 bin dekar alanda yetiştirilen pancarı kabul etti.
Fabrika yetkilileri, 12 Eylül tarihinde başlayan kampanyanın 20-25 Aralık tarihinde sona ereceğini ifade ederken, havaların güzel gitmesi durumunda belirtilen tarihten daha önce de sonlanabileceğini vurguladılar. Piyasada yaklaşık 65 bin ton şeker pancarı kaldığını aktaran yetkililer, kampanya bitiminde ise toplamda 390 bin ton pancarın işlenmiş olacağını ve bu işleme sonunda 55 bin ton kristal şeker, 15 bin ton melas ve 100 bin ton yaş küspe elde edilmesinin beklendiğini bildirdi. Elbistan Şeker Fabrikası, 2010 yılında 360 bin ton pancar almış ve işlenen pancar sonunda 47 bin ton kristal toz şeker, 13 bin 600 ton melas ve 85 bin ton yaş küspe elde edilmişti.

Reklam
Reklam

RANDEVU SİSTEMİ ÇİFTÇİLERİ RAHATLATTI
Bu yıl ilk kez uygulanmaya başlanan randevulu pancar alım sistemi, çiftçilerde büyük bir rahatlığa sebep oldu. Çiftçiler, memnuniyetini dile getirirken, gerek fabrika önünde ve gerekse şehrin ana caddelerinde oluşan yoğunluk tamamen ortadan kalktı. Kartlı sistem sayesinde pancar üreticileri, zamanı geldiğinde ürününü fabrikaya götürüp teslim edebiliyor ve bekleme yapmayarak hem zamandan hem çalışmadan tasarruf edebiliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz