Elbistan, Suriyeli Mülteciler Için Seferber Oldu

Suriye'deki Esed zulmünden kaçan ve Türkiye’ye sığınan mülteciler için Elbistanlı sivil toplum kuruluşları (STK) seferber...

Suriye'deki Esed zulmünden kaçan ve Türkiye’ye sığınan mülteciler için Elbistanlı sivil toplum kuruluşları (STK) seferber oldu. Çetin kış şartlarında mültecilerin üşümemeleri için battaniye ve halı toplama kararı alındı. İlçe Müftüsü Abdussamet Pat, "Ben Hatay’da kampları ziyaret etme şansı buldum. Bizler kaloriferli evlerde üşürken, o insanlar çadırlarda ne kadar ısınabilir? Biz Müftülük olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu.

Elbistan Çınar-Der Başkanı İbrahim Kılınç, herkesi aynı hassasiyet ve aynı duygularla yardıma çağırdı. Kılınç, “Suriyelilere misafir diyorum. Çünkü onlara mülteci demek gerçekten içimi sızlatıyor. Biz STK'lar olarak lokal anlamda bir takım yardımda bulunduk. Kamuoyundan herkes takip ediyor, devletimizde gereken noktalarda yardım ulaştırıyor. Devlet tüm imkanlarla seferber olmuş durumda. Ancak 180 bini aşkın bir mülteci var. Devletin yardımları elbette üst düzeyde ama bu çalışmalar biz STK’ların sorumluluklarını kaldırmaz. Bizim Peygamberimiz(sav) ‘Kim bir mümin kardeşinin ihtiyacını giderirse Allah’da onun bir ihtiyacını giderir.’ buyuruyor. Bu bilinçle hareket etmek lazım. Bir elin nesi, iki elin sesi var. Biz birlikte bir şeyler yapabiliriz. Birlikte hareket edersek Elbistan’da ulaşamayacağımız ev, ocak kalmaz. ” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Çınar-Der Başkanı İbrahim Kılınç’ın ardından söz alan Elbistan Kent Konseyi Başkanı Mükremin Yinanç ise konsey olarak Suriye’de mücadele edenlere battaniye yardımında bulunmak istediklerini belirtti. Konuya farklı bir yorum ise İlçe Müftüsü Abdussamet Pat’tan geldi. Pat, “Ben Hatay’da kampları ziyaret etme şansı buldum. Bizler burada kaloriferli evlerimizde üşürken, o insanlar o çadırlarda ne kadar ısınabilir? Biz Müftülük olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu.

Elbistan sanayici ve İş Adamları Derneği (ELSİAD) Başkanı Emin Polat da yaptığı açıklamada birlikte ve etkin hareket etmenin önemine vurgu yaptı. Başkan Polat, “Elbistan STK’lar olarak birlikte hareket edebildiğimizde bazı konularda etkinliğimizi bizzat gördük. Demek ki birlikte hareket etmekte fayda var. Her konuda ortak hareket etmek gerekiyor. Biz dernek olarak nerede ihtiyaç var ise oraya yardım yapılması için gereken noktada desteğe hazırız” görüşünü aktardı. Sendika temsilcileri ise tüm üyelerin battaniye ve halı yardımı konusunda çalışacaklarını anlattılar. Uzun süren görüşmelerin ardından çalışmaların organizesi ve yönlendirilmesi için 10 kişiden oluşan bir heyet oluşturuldu. Yardımlar ağırlıklı olarak battaniye ve halı olarak alınacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: