Elbistan'da Çocuk Zeka Testleri Eğitimi

Elbistan Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) tarafından çocuk zeka testleri eğitimi üzerine bir eğitim programı düzenlendi.Şehit...

Elbistan Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) tarafından çocuk zeka testleri eğitimi üzerine bir eğitim programı düzenlendi.

Şehit Teğmen Harun Kılınç Ortaokulunda gerçekleştirilen eğitime 15 Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen katılırken, eğitimi İstanbul’dan gelen Uzman Psikolog Reyhan Algül verdi.

Metropolitan Okul Olgunluğu, Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Catell 2A, Porteus Labirentleri, Benton Görsel Bellek ve Frostig Gelişimsel Görsel Algı testleri hakkında düzenlenen eğitimin ardından, kursa katılanlara sertifikaları verildi.

Reklam
Reklam

Eğitim hakkında yapılan açıklamada; “Bu testler bireyin okula hazır olup olmadığı, gelişiminin normal mi yoksa yaşıtlarından geri mi olduğu, dikkat, algı ve bellek durumuna dair bilgi verebilen dikkat, algı, zeka, gelişim ve olgunluk testleridir. Özellikle 4+4+4 eğitim sistemiyle 60-72 ay aralığındaki öğrencilerin anasınıfına ve 1. sınıfa yönlendirilmesinde önemli bir role sahip olan psikolojik danışman ve rehber öğretmenlere daha objektif bir değerlendirme aracı olarak sunulmuştur” denildi.

Eğitim sonunda sertifikalarını alan öğretmenlerin çalışmalarına ivme kazandıracak bu testleri hem Milli Eğitim’e bağlı kurumlarda, hem de özel kurumlarda kullanabilecekler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: