Elbistan’da Doktorlar Saldırıyı Kınadı

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde, Elbistan Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde görev yapan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ömer Faruk...

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde, Elbistan Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde görev yapan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ömer Faruk Aslantürk’ün, hasta yakınları tarafından darp edilmesinin ardından, hastanede görev yapan doktorlar iş yavaşlatarak, Tabip Odası, sağlık sendikaları ve hastane yönetimi bir araya gelerek saldırıyı kınadılar.

Dün akşam saat 20.30’da Elbistan Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne gelen bir hastayı muayene eden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ömer Faruk Aslantürk, hasta yakınları D.A., S.A. ve D.A. tarafından önce sözlü daha sonra ise fiili saldırıya uğradı.

Reklam
Reklam

Hastanenin güvenlik görevlilerinin araya girmesi ile olay yatışırken, 3 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Daha sonra ise adliyeye sevk edildiler.

Doktora şiddet olayının ardından Başhekim Dr. Fatih Kılaç ile Tabipler Odası Elbistan Temsilciliği, Sağlık-Sen, Türk Sağlık-Sen, Sağlık Hak-Sen, doktorlar ve sağlık çalışanları yaptıkları açıklamalarla saldırıyı kınadılar.

Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. M. Fatih Kılaç, “Acil polikliniğinde görev yapan doktor arkadaşımız Ömer Faruk Aslantürk’e yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu olayın tekrarlamamasını diliyoruz. İnşallah artık ülkemizde bu gibi olayların son olmasını temenni ediyoruz. Tüm sağlık çalışanları olarak bu olaydan çok üzgünüz. Şu an için hastanemizde sağlık hizmetleri devam etmektedir. Saldırıyı gerçekleştiren kişilerle ilgili hukuki işlem başlatılmıştır. Doktor arkadaşımız da bu saldırıdan dolayı 3 gün iş göremezlik raporu almıştır” diye konuştu.

Sağlık-Sen Elbistan Temsilcisi Halil Akın, doktora yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

“Maalesef bu olay ilk ve son olmayacaktır. Çünkü gerekli yasal düzenlemeler yapılmamıştır, yapanın yanına kâr kalmaktadır. Olayın hukuki boyutu başlamıştır, takipçisi olacağız. Sağlık çalışanlarına yapılan saldırılar haddini aşmıştır. Bir an evvel gerekli tedbirlerin alınması gerekiyor. Nasıl ki bir sağlık çalışanı, bir doktor bir hastaya ‘öte git’ dediğinde soruşturmalar açılıyor, günlerce adli makamlara gidilip geliniyorsa bu konunun da bu şekilde olması ve daha ağır tedbirler alınması gerekiyor. Bugün öğlene kadar arkadaşlarımız poliklinik hizmetlerinde yavaşlatma işlemi yapmışlardır. Sağlık hizmetlerinde kalite arttı, çağ atladık diyoruz ama maalesef sağlık çalışanlarını darp etmede de ülke olarak rekor kırdığımızı düşünüyorum.”

Kahramanmaraş Tabip Odası Elbistan Temsilcisi Dr. Kemal Halitoğlu ise, olayı şiddetle kınadıklarını belirterek, bu olayın son olmasını temenni ettiklerini söyledi.

Saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirten Halitoğlu, bu tür olayları istemediklerini kaydederek, buna rağmen bu tür saldırıların alışkanlık haline gelmeye başladığını söyledi.

Reklam
Reklam

Elbistan’a gelerek doktor ve sağlık çalışanlarını ziyaret edip, geçmiş olsun dileklerini ileten, Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Abdulkadir Göğremiş ise, şöyle konuştu:

“Son yıllarda her geçen gün artan şiddet olayları özellikle sağlık çalışanlarını, hekimlerimizi mağdur etmektedir. Bunun içinde bakanlığımız son günlerde ciddi çalışmalar içerisinde, hatta meclisimizde de bununla ilgili bir çalışma var. İnşallah geçen zamanda bunların sonuçlarını görmeye başlarız. Hekim arkadaşlarımız haklı bir gerekçeye dayanmadan şiddete uğruyorlar. Bu olayları gerçekleştirenleri kınıyoruz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: