Elbistan'da Teravih Namazı 2 Camide Hatimle Kılınacak

Kahramanmaraş Elbistan Müftü Vekili İhsan Şimşek, ilçe genelinde Ramazan hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, 2 camide hatimle...

Kahramanmaraş Elbistan Müftü Vekili İhsan Şimşek, ilçe genelinde Ramazan hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, 2 camide hatimle teravih namazı kıldırılacağını belirtti. Şimşek, Ramazan ayının dolu dolu geçirilebilmesi amacıyla bir dizi program organize ettiklerini söyledi.

Müftü Vekili İhsan Şimşek, Elbistan Müftülüğü’nün 2012 yılı Ramazan ayı faaliyet programı hakkında bilgi verdi. Ramazan ayının birçok hikmetlerde dolu mübarek bir ay olduğunu belirten Şimşek, Ramazan, getirdiği evrensel mesajı hayatımıza yansıtmak üzere Kur'an-ı Kerim'in daha dikkatlice okunduğu, insani ve ahlaki erdemlerin daha güçlü şekilde hayata yansıdığı, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın, sevgi ve nimetleri paylaşmanın zirveye çıktığı eşsiz bir zaman dilimidir.” dedi.

Reklam
Reklam

İlçede Çarşı Atik Camii ve Söğütlü Camii'nde teravih namazlarının hatimle kılınacağını kaydeden Şimşek, “Tüm camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda, cami görevlilerimiz, Kur’an kursu öğreticilerimiz ve hafızlık yapan öğrencilerimiz tarafından mukabele okunacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2012 yılı Ramazan ayı için ana tema olarak belirlenen 'Selamı yayınız.' hadis-i şerifine uygun olarak, selamın yaygınlaştırılması için bu konu üzerinde yoğun olarak durulacaktır. Her gün öğle namazı öncesi, merkezi sistem aracılığı ile yatsı namazı öncesinde ise her görevlimiz kendi camiinde vaaz edecektir. Özellikle iftar ve imsak vakitlerinde ezanlar, Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından hazırlanan takvime göre okunacak olup, bu orucumuzun sıhhati açısından bu vakitlerde hassas davranmalıyız. Minarelerdeki kandiller, akşam ezanı vaktinde yakılacak, imsak vaktinde de söndürülecektir.” diye konuştu.

"FİTRE BEDELİ 8,50 TL OLARAK BELİRLENDİ"

"Bu yıl fitre miktarı, en az 8,50 TL olarak belirlenmiştir.” diyen Müftü Vekili Vaiz İhsan Şimşek, şunları kaydetti: “İlçemize yeni atanan kadrolu ve sözleşmeli imam hatip ve müezzin kayyımlarla, görevli açığımız yok denecek kadar azalmıştır. Kur’an ayı olan Ramazan’da, mukabelelere, Kur’an derslerine ve hatimlere devam edilmeli, ama meal ve tefsir okumalarına daha çok gayret edilmeli. Yaz Kur’an kurslarımız Ramazan ayı boyunca devam edecek olup, velilerimizin görevlilerimize yardımcı olmalarını bekliyoruz. Yoksul komşularımızı gözetmeli, vereceğimiz iftar daveti ve her türlü maddi desteğimizle, Ramazan'da sıkıntılarını azaltmalıyız.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: