Elbistan'da Yılın En'leri Ödüllerini Aldı

Kahramanmaraş'ın Elbistan Sanayici ve İş Adamları Derneği (ELSİAD) tarafından 6 yıldır düzenlenen ve anketle belirlenen...

Kahramanmaraş'ın Elbistan Sanayici ve İş Adamları Derneği (ELSİAD) tarafından 6 yıldır düzenlenen ve anketle belirlenen yılın en’leri törenle ödüllerini aldı.

Elbistan’ın Yetiştirdiği Değer Ödülüne layık görülen AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, bir salonda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yapılan yatırımlara değindi ve projelerle yeni nesli geleceğe hazırladıklarını kaydetti. Ünal, “Ben ilkokula devrim sonraki adıyla İstiklal İlkokulu'nda başladım. Bizim zamanımızda eğitim oldukça zordu. Meşakkatliydi. Odunumuzu kendimiz taşır, tebeşir parasını velilerimiz öderdi. Bugün bir okulu ziyaret ettik ve bir hayalin nasıl gerçek olduğuna şahit olduk. Bugün okullarımıza dev ekranlı, dokunmatik, akıllı tahtalar var. Öğretmen istediği konuyu ekrana yansıtabiliyor. Öğrencimizin önündeki tabletten de konuyu ekranda görüyor. Öğrencimiz öğretmenle birlikte aynı konuyu görebiliyor ve ders işleyebiliyor. Önümüzdeki yıllarda toplumların en büyük kaynağı insan kaynağı olacaktır. İnsan kaynağının nitelikli yüksek toplumlar dünyaya hükmedecekler. Dolayısıyla bugünden yapılan bu büyük yatırım için bu aziz milletin irfanı ve ferasetini tebrik etmek istiyorum." dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil ise yaptığı değerlendirmede yetişmiş insan gücüne vurgu yaptı. Pakdil, “Dünya artık küçülmüş. Dünyanın geleceği yetişmiş insan gücüne kim sahipse onların elindedir. Bir kısım ülkelerin yer altında yer üstünde zenginlikleri olabilir. Ama bunu işleyecek potansiyelleri yoksa, değerlendirecek insan potansiyeline sahip değillerse bu durum yük bile olabilir. Onların başına başka işler de getirebilir. Başka ülkelerin iştahını da kabartabilir. Ama o insanları havayı, güneşi, madeni değerlendirmeyi öğretmişseniz, yetiştirmişseniz ben şuna inanıyorum ki dünyanın her tarafı sizindir. Belki yarın gökyüzünde de aynı rızık peşinde koşulacaktır. 'Kimin himmeti milleti ise o başlı başına bir milletir' diyen İslam mütefekkirinin dediği gibi biz burada bulunanların başlı başına bir millet olduğuna inanıyoruz.” ifadesini kullandı.

ELSİAD’ın yapmış olduğu çalışmaları anlatan ELSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emin Polat ise el ele verip bölgenin kalkınması için çalıştıklarını söyledi. Başkan Polat, "18 Mart 2002 yılında kurulan derneğimiz 10 yıldır çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. Dünyada ve ülkemizde sivil toplum kuruluşlarının önemi hızla artmaktadır. STK’lara bulunduğu il ve ilçelerde sosyal sorumluluk adına önemli görevler düşmektedir. Bizlerde üye iş adamlarımızla Elbistan’ımızın ve bölgemizin kalkınması için el ele verip çalışmaktayız. Bizler kuzey ilçeler olarak ilçeler arası rekabetten yana değiliz. İlimiz Kahramanmaraş ile Kuzey ilçeleri için ayrılıkta azap, birlikte güç vardır diyoruz. İlimiz ve ilçelerimizle diyaloğ içerisinde olmalıyız. Özellikle kuzey ilçelerinin gelişmesi için STK’lar, siyasilerimiz ve kamu kurumlarıyla el ele verip hep birlikte gelişip büyümekten yanayız." açıklamasını yaptı.

Reklam
Reklam

Elbistan’da vatandaşların anketle belirlediği isimlere ödülleri takdim edildi. Anket sonunda AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, 'Elbistan’ın Yetiştirdiği Değer' ödülünü aldı. Diğer ödüller de şöyle oldu:
Yılın Yatırımcı Firması: EL-DEMİR Madencilik- Mehmet Topsakal ve EUOROASIA Mehmet Ersoy.
İstikrarlı Gelişme Gösteren Firma Ödülü: Salih Küsmüş.
Yılın Girişimci Firması Ödülü: ELTAY Kapak Hanifi Türkmen. Tarım Sektöründe Yılın En Çok İhracat Yapan Firması Ödülü: AYBAKLAR A.Ş. Hamit Yıldırım.
Yılın Özel Hizmet Ödülü: Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman.
Sosyal Sorumluluk Ve Çevre Alanında Yılın Hizmet Ödülü: Belediye Başkanı Durmuş Küçük.
Sanayi Alanında Yılın Hizmet Ödülü: Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası.
Yılın Araştırmacı, Yenilikçi ve Üretken Kişisi Ödülü: Elbistan MYO Müdürü Doç Dr. Hanifi Binici.
Eğitim Alanında Yılın Hizmet Ödülü: İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik.
Sağlık Alanında Yılın Hizmet Ödülü: Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Murat Gönen.
Zanaatkara Saygı Ödülü: 55 yıllık boyacı Ömer Kurdoğlu.

Reklam
Reklam

Törene AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Milletvekilleri Sıtkı Güvenç, Yıldırım Ramazanoğlu, Nevzat Pakdil, Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, Nurhak Kaymakamı Eyüp Fırat, Ekinözü Kaymakamı Abdulhamit Karaca, AK Parti İl Başkanı Fatih Erkoç, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Elbistan Garnizon Komutanı Kurmay Yüzbaşı İbrahim Yazıcı, Ağır Ceza Reisi Fahrettin Kaya, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, İlçe Müftüsü Abdussamet Pat, Emniyet Amiri Ahmet Eskin, Askerlik Şubesi Başkanı Teğmen Uğur İnce, Kahramanmaraş Lider İş Adamları Derneği (KALİDA) Başkanı Osman Gemci, belde belediye başkanları, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz