Elbistanlı Umre Yolcularına Seminer

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen umre programına katılacak olanlar için Elbistan Müftülük Camii'nde bir...

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen umre programına katılacak olanlar için Elbistan Müftülük Camii'nde bir seminer verildi.

Elbistan’dan kutsal mekânlara gidecek yaklaşık 90 kişi için umre semineri verildi. İlçe Müftüsü Abdussamet Pat ve imam-hatipler tarafından verilen seminerde, kutsal topraklara ilk defa gideceklerin neler yapması ve nelerden kaçınması gerektiği detaylı bir şekilde anlatıldı. Umre ile ilgili bilgi veren İlçe Müftüsü Abdussamet Pat, “Umre, hac zamanı olan beş günden başka, senenin her günü, ihram ile yapılan, tavaf ve sa’y yapmak ve saç kazımak veya kesmektir. Umrenin farzı ikidir. İhram ve tavaf. İhram umrenin şartı, tavaf ise rüknüdür. Sa’y ve tıraş olmak ise vaciptir. Umre, ömürde bir defa, Hanefi ve Maliki’de sünnet, Şafii ve Hanbeli’de farzdır.” dedi.

Reklam
Reklam

Elbistan Müftülüğü tarafından Şubat ayının ilk haftası başlayacak umre programına yaklaşık 90 kişinin katılacağı öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: