Elçed Arefe Günü Mezarlıklarda Fidan Dağıttı

Elazığ Eğitim ve Çevre Derneği (ELÇED) ve Merkezi İstanbul'da bulunan Çevre ve Kültür Kuruluşları Dayanışma...

Elazığ Eğitim ve Çevre Derneği (ELÇED) ve Merkezi İstanbul'da bulunan Çevre ve Kültür Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) işbirliğinde Harput mezarlıklar bölgesinde arefe günü fidan dağıtımı gerçekleşti.

Arefe günü Harput’da dağıtılan yaklaşık 2 bin fidan vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Çevre ve Kültür kuruluşları Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Vural Kerim İslam, "Elazığ'da iki bin fidanı kabristanlara dikilmek üzre halkımıza dağıtıyoruz. ÇEKÜD çevreye duyarlı bir dünya derneğidir. Bugüne kadar 40 ‘dan fazla ilde diklerimiz gerçekleşti. İnşallah bütün Türkiye ye tamamlayacağız. Yoğun bir ilgi var inşallah gelecek yıllarda kapsamlı bir çalışma ile işi geliştireceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Elazığ Eğitim ve Çevre Derneği Başkanı İbrahim Uçucu ise ÇEKÜD ve ELÇED olarak ortaklaşa fidan dağıtımı ve dikimi gerçekleştirdiklerini belirterek, "Biz Elazığ Eğitim ve Çevre derneği adı üzerinde çevre ile ilgili faaliyetler yapıyoruz Derneğimiz henüz yeni. Yeni olmasına rağmen çevre ve eğitim faaliyetlerinde değişik çalışmalarımız oldu. Daha önce bir köye şimdi de Harput’ da ikinci kez fidan dağıtımı yapıyoruz. İleri yıllarda daha da bir çalışmayı yaymayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: