Ele verir talkını (veya telkini), kendi yutar salkımı ne demek? Ele verir talkını (veya telkini), kendi yutar salkımı TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller ve deyimler tek bir kelimeden oluşabilecekleri gibi iki ayrı kelimeden de oluşabilirler. Hatta kimi zaman ikiden daha fazla kelime içeren sözcük öbekleri halinde görülürler. Bu ifadeler, tıpkı atasözleri gibi kısa, açıklayıcı sözlerdir. Ancak atasözleri gibi net olmayıp mecaz içerebilirler. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, anlatımı güçlendiren ve dili zenginleştiren araçlardır. Ele verir talkını (veya telkini), kendi yutar salkımı ifadesi de bu zenginliklerden biridir. Ele verir talkını (veya telkini), kendi yutar salkımı ne demektir?

Atasözleri, genellikle kısa cümlelerdir. Bir anlam yoğunluğu vardır ve öğüt verirler. Deyimler ve birleşik fiiller ise, öğüt verme amacı gütmezler. Ancak tıpkı atasözleri gibi bir anlam yoğunluğu içerirler. Bu kelime grupları, belirli durumlarda çarpıcı anlamlarından yararlanmak üzere kullanılırlar. Ele verir talkını (veya telkini), kendi yutar salkımı ifadesi de böyle bir kullanıma sahiptir. Ele verir talkını (veya telkini), kendi yutar salkımı ne anlama gelir?

Ele verir talkını (veya telkini), kendi yutar salkımı Ne Demek? Ele verir talkını (veya telkini), kendi yutar salkımı TDK sözlük anlamı nedir?

  • Ele verir talkını (veya telkini), kendi yutar salkımı TDK sözlüğe göre 1 farklı anlama sahiptir.
Reklam
Reklam

Ele verir talkını (veya telkini), kendi yutar salkımı TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. kendisinin inanmadığı ve tutmadığı öğütleri başkalarına kolayca verir anlamında kullanılan bir söz

Ele verir talkını (veya telkini), kendi yutar salkımı ile Kurulan Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

el ağzına bakan, karısını tez boşar el arı düşman gayreti el beğenmezse yer beğensin
el elin aynasıdır el elin eşeğini türkü çağırarak arar el eliyle yılan tutulur
el için ağlayan gözden olur el için kuyu kazan, evvela kendisi düşer el için yanma nâra, yak çubuğunu bak keyfine
el ile gelen düğün bayram el iyisi olmak el kazanıyla aş kaynamaz
el kazanıyla aş kaynatmak el yumruğu yemeyen kendi yumruğunu değirmen taşı sanır elden gelen öğün olmaz, o da vaktinde bulunmaz
elden vefa, zehirden şifa ele güne karşı elin ağzı torba değil ki büzesin
Anahtar Kelimeler: