Elektrik Akımına Kapılan İşçi Öldü

İzmir’de, bir baharat firmasında işçi olarak çalışan Fırat Yıldırım, dikiş makinesi ile paketleme yaptığı sırada...

İzmir’de, bir baharat firmasında işçi olarak çalışan Fırat Yıldırım, dikiş makinesi ile paketleme yaptığı sırada kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Talihsiz gencin ağabeyi Yıldırım Yıldırım, olayda ihmal olduğunu iddia ederek sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Olay, 19 Haziran 2012 Salı günü Ege Serbest Bölgesi’ndeki bir baharat fabrikasında meydana geldi. Paketleme bölümünde çalışan Fırat Yıldırım, (21) doldurulan torbaların ağzını makine ile dikmeye başladı. Akşam saat 17.30 sıralarında aynı bölümdeki arkadaşı Selahattin Arda’nın çalıştığı makine tutukluk yaptı. Arkadaşına yardım etmek isteyen Yıldırım, dikiş makinesine dokunduğu anda elektrik akımına kapıldı. Yere düşen Yıldırım’ı gören çalışma arkadaşı Yıldırım’ı dışarı çıkarıp sağlık ekiplerini aradı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Yıldırım’ın hayatını kaybettiğini belirledi.

Reklam
Reklam

Polis tarafından ifadesi alınan Yıldırım’ın işyerindeki çalışma arkadaşı Selahattin Arda’nın, arkadaşının ölümüne neden olan makinede elektrik kaçağı olduğunu ve ustabaşı ile müdürlere daha önce bilgi verildiğini söylediği öğrenildi.

Kardeşinin ihmal sonucu hayatını kaybettiğini iddia eden ağabey Yıldırım da, şöyle konuştu: “Çalışma arkadaşlarının anlattığına göre şirketin ihmali var. Kardeşimin ölümüne neden olan makinada 6 aydır elektrik kaçağı varmış. Bu olayda ihmal var. Arızayı onarsalarda böyle bir şey yaşanmayacaktı. Bizim canımız yandı başkasının canı yanmasın istiyoruz. İhmali olanlarında cezalandırılmasını istiyoruz.”

Yıldırım'ın elektrik akımına kapıldığı an güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: