Elektrik borcu 15 gün geçikince 35 bin kişi susuz kaldı

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde ilçeye su sağlayan pompaların elektriği, fatura ödeme günü 15 gün gecikince kesildi....

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde ilçeye su sağlayan pompaların elektriği, fatura ödeme günü 15 gün gecikince kesildi. Elektriklerin kesilmesiyle 35 bin nüfuslu ilçe susuz kaldı.
Pazarcık ilçesinde ilçeye su sağlayan pompalarının elektriklerinin son ödeme süresi 15 gün geçince pompaların elektrikleri Adıyaman-Kahramanmaraş elektrik dağıtım A.Ş (AKEDEŞ) tarafından kesildi. İlçeye su sağlayan pompaların elektrikleri kesilince susuz kalan ilçede vatandaşlar, AKEDAŞ'ı ve belediyeyi telefon yağmuruna tuttu. Elektirk borçlarının olduğunu fakat kış gününde belediyenin faturayı yatırmakta zorlandığını belirten Pazarcık Belediye Başkanı Dalkara, "Kışın issiz olan vatandaştan ben nasıl su parası tahsil edip faturayı yatırayım." dedi.
Göreve geldiklerinden bu güne kadar Pazarcık Belediyesi'nin borcu olan 4,5 milyon lirayı ( 4,5 trilyon) taksitlendirerek her ay düzenli ödediklerini belirten Başkan Dalkara, suyun kesilmesi ile vatandaşın cezalandırıldığını belirtti. Belediyeye ve belediyeye ait olan hizmet kurumlarına gelen aylık 85 bin liranın ödendiğine dikkat çeken Dalkara, Pazarcık Belediyesinin hiç bir devlet kurumuna borcu olmadığını belirterek, "Her yıl kışın 4 ay ödeneğimiz kesilir. Türkiye’deki bütün belediyeler çıkmaza girer. Faturayı yatırmakta zorlandık. Toplam 95 bin liralık bir faturamız var. Akedaş yetkilerinden istediğim borcu biraz ertelemeleri." bilgisini verdi. İlçede suyun kesildiğinden dolayı 2 yatılı okuluna dahi su verilemediğine değinen başkan Dalkara, "2 yatılı okulumuz var burada 600 üzerinde öğrenci kalıyor. Burada kalan hasta olacak bir öğrencinin vebali Akadeş'a aittir." dedi.
İlçede 400 öğrenci ile eğitim gören yatılı bölge okulu okulda su olmadığından dolayı nöbetçi öğretmenleri uyararak wc lerin ve lavaboların susuz kaldığından dolayı hastalık tehlikesine karşı uyardı. İçme su kuyularının elektriklerini kestiklerinden dolayı hedef haline gelen Akedaş yetkilileri, açıklama yapmaktan ısrarla kaçınırken elektrik faturalarını düzenli ödemeyen kurumların sırası ile elektriklerinin kesileceğini belirterek "Prosedür ne ise o uygulanacaktır." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz