Elektrik fiyatları için ortak çalışma grubu

İstanbul - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, elektrik fiyatı konusunda, "karmaşa olmasın diye bir ortak çalışma grubu oluşturacaklarını" söyledi.

Güler, İstanbul Sanayi Odası tarafından düzenlenen "Sürdürülebilir Büyüme İçin Türkiye'nin Enerji İhtiyacının Geleceği" konulu basına kapalı özel panele katılarak, üyelerin sorularını yanıtladı.

Güler, panelin ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada,elektrik fiyatları konusunda verilen rakamların tarihleriyle birlikte önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Bizdeki rakamlar en yeni rakamlardır. AB'nin rakamlarıdır. Arkadaşlardaki rakamlar OECD'nin rakamlarıdır. Karmaşa olmasın diye bir ortak çalışma grubu oluşturuyoruz. Bunu enine boyuna herhangi bir yanlış değerlendirmeye yol açmayacak şekilde açıklığa kavuşturmak istiyoruz."

Hilmi Güler, TRT payıyla ilgili notları aldığını, ilgili bakan arkadaşlarıyla görüşeceklerini ifade ederek, bir soru üzerine, doğal gaz konusunda Azerbaycan ve Gürcistan ile görüşmelerinin sürdüğünü, önümüzdeki hafta bir araya geleceklerini ve bu konuya bir netlik kazandıracaklarını belirtti.

Petrol, doğal gaz, su ve elektriğin aynı enerji koridoruyla Türkiye'den Orta Doğu'ya aktarılması konusunda mutabık kalındığını bildiren Güler, Boğazlar'daki petrol trafiğinin son üç yılda yüzde 50 arttığını, Samsun-Ceyhan Projesi'nin bunun için çok önemli olduğunu kaydetti.

Toplantıda, Bakan Güler'in "Türkiye'nin elektrik ve doğal gazda AB'nin en ucuz ülkelerinden biri olduğu" şeklindeki değerlendirmesi üzerine İSO Başkanı Tanıl Küçük de, "Buradan olmayacağı anlamı çıkıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Küçük, elektrik fiyatları konusunda yanlış anlaşılmaları önlemek için bir çalışma yapacaklarını belirterek, rekabetçi enerji fiyatları konusunda EPDK ve Enerji Bakanlığı'nı kenetlenmiş gördüklerini söyledi.