Elektrik Kesintisi Hastaneleri Olumsuz Etkiliyor

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, il genelinde sık görülen elektrik...

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, il genelinde sık görülen elektrik kesintileri, voltaj düşmesi, yükselmesi ve hatlarda meydana gelen arızalar ile artan trafo patlamalarının tüm kent halkını olduğu gibi sağlık kuruluşlarını da olumsuz etkilediğini söyledi.

Günde onlarca kez voltaj düşmesi, yükselmesi ve elektrik kesintisi yaşadıklarını belirten Başhekim Prof. Dr. Sait Alan, hastanelerinde çok güçlü bir jeneratör sistemi kurup elektrik aksamını yenilediklerini ve buna rağmen sık sık elektrik kesilmeleriyle devreye giren bu jeneratörler bile arıza verdiğini dile getirdi. Alan, “Son bir haftadır günde onlarca defa elektrik git gelini yaşıyoruz. İşte bu git geller, voltaj düşme ve yükselmesi sonucu acil servisimiz ara koridorundaki panoda ısınmaya bağlı olarak meydana gelen kıvılcım neticesinde ortaya çıkan alev personel tarafından yangın söndürücülerle anında söndürülmüştür. Bu arada hasta odalarında bekleyen 5 hasta tedavilerinin gecikmemesi için hemen ilgili kliniklere nakledilmiştir. Çok şükür hiçbir can ve mal kaybı olmamıştır. Bilindiği gibi daha modern, daha büyük acil servisimizin inşaatı hızla devam etmektedir. Bu yıl içerisinde tamamlanması planlanan acil servis inşaatımız bitince servisimizi oraya taşınacağız. İl genelinde sık sık meydana gelen bu elektrik kesintileri, arıza ve voltaj düşmeleri tüm Diyarbakır halkını etkilediği gibi sağlık kuruluşlarını daha çok etkilemektedir. Çünkü elektronik cihaza bağlı hastalarımız var, ameliyatta olan hastalarımız vardır. Bunların hayatı söz konusudur. Elektrik kesintileri cihazlara bağlı hastaların hayatını riske atıyor” dedi.

Reklam
Reklam

Elektriklerde meydana gelen voltaj düşme ve yükselmelerinden dolayı hayatı önem taşıyan elektronik cihazlarının da sık sık arızalandığını belirten Alan, bunların arızalarının giderilmesinin kolay olmadığını söyledi. Alan, “Acil servisimizdeki pano aynı gün kısa sürede onarılarak normal hasta kabulüne ve muayenesine devam edilmiştir. Arızanın giderilmesi için yardımlarını esirgemeyen, büyük ilgi alaka gösteren başta valimiz olmak üzere ilgili müdür ve personele teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: