Elektrik Kesintisi Kontaktörden

Samsunspor-Denizlispor maçının ertelenmesine yol açan elektrik kesintisinin kontaktörün arızalanmasından kaynaklandığı açıklandı.Samsunspor Başkanı Emin Kar, Nuri...

Samsunspor-Denizlispor maçının ertelenmesine yol açan elektrik kesintisinin kontaktörün arızalanmasından kaynaklandığı açıklandı.

Samsunspor Başkanı Emin Kar, Nuri Asan Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında Denizlispor maçında meydana gelen elektrik kesintisi ve aydınlatma ile ilgili basın mensuplarını bilgilendirdi. Basın toplantısına Futbol Şube Sorumlusu Ali Kemal Gedikli, İdari İşlerden Sorumlu Yönetici Erdem Eynel, Stadyumdan Sorumlu Müdür Arif Yaşar Yenen, Teknik İşlerden Sorumlu Vehbi Şahin de katıldı. Kar, "Denizlispor müsabakasının 11. dakikasında elektriklerin kesilmesini bir kaza olarak nitelendiriyoruz. Basın toplantısını yapmaktaki amacım bir gazetede bir köşe yazarının saçma sapan suçlamaları ve yalanıyla ilgilidir. Kesinlikle kimse üzerine alınmasın. Tabii ki eleştiri olacak, olmalı da, ama doğru ve yalan olmadan. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, 22 Temmuz'da göreve geldiğimiz zaman kulübün ne halde olduğunu belirtmek amacında değiliz. Biz Allah'a şükür iyi bir takım, iyi bir ekip olduk. Oynadığımız futbolumuzla da ne kadar doğru bir yolda olduğumuz ortada” diye konuştu.

Reklam
Reklam

YAZIYA TEPKİ

Emin Kar, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: "Her maç öncesi saat 10.00'da yapılan eşgüdüm toplantısından önce temsilci, gözlemci ve yardımcı hakem stadyumun koltuğundan, tuvaletlerine, soyunma odasından, anonsuna kadar her noktasının kontrolü yapar. En hassas olan stadyum aydınlatma sistemi özellikle şehirden gelen elektrik ve jeneratörlerin kontrolü yapılır. Daha sonrasında rakip takımın yöneticileri, maçın hakem ve gözlemcileri, emniyet müdür yardımcısı, özel güvenlik bir araya toplanır ve yapılan denetimler tartışılıp rapor haline getirilir ve bu yazıya dökülüp TFF'ye bildirilir. Denizlispor maçı öncesi bunların hepsi kontrol edildi ve hiçbir sorun ve aksaklık olmadığı rapor edildi. Elektrik sisteminde çıkan arıza tamamen bir tesadüf. Sonuçta bir insan yapımı ve böyle kazalar olabilir. Dünyada da birçok örneği var. İlk defa da olmuyor, örneğin; Trabzon-Diyarbakır, Rayo Vallecano-Real Madrid, Brezilya-Arjantin Güney Amerika maçı gibi birçok örneğinin olduğu olağan kazalardır. Bunları tutup da ‘yok efendim mazot bitti, yok efendim jeneratörü Ordu'ya yollamışlar’ gibi ithamlarla dile getirmek Samsun'un kuyusunu kazmaktan başka bir şey değildir. Böyle bir şey yok. Birisi desin ki ‘evet götürdüler’ anında görevi bırakırım. Yalan, iftira, kuyu kazmak, ne derseniz deyin. Amaçlı yazılar. Birileri tarafından ısmarlama yazılar."

Reklam
Reklam

KESİNTİ KONTAKTÖRDEN KAYNAKLANDI

Başkan Emin Kar'dan Stadyum Müdürü Arif Yaşar Yenen söz aldı ve "Maç esnasında TFF'nin aldığı bir kararla bütün direklerin yarısını jeneratörden, diğer yarısını da şehir şebekesinden besliyoruz. Bu sönen kısım şebekeden gelen elektriğin olduğu kısımdan kaynaklanmaktadır. Şehir şebekesinden gelen elektriğin bulunduğu kısımdaki kontaktör denilen bir parçadan çıkan arıza sonucu oluşan elektrik kesimine yol açmıştır. Jeneratör ve ikinci jeneratörümüz çalışıyordu. Kondaktördeki arızadan dolayı röle dediğimiz parçalardaki arızayı gideremedik. İşin özü şehir şebekesindeki elektriği direklere ileten parçada oluşan arızadan dolayı elektrik kesimine uğradık. Zaten maç sonunda temsilci ve gözlemcilerin bilirkişi nezaretinde tuttuğu raporda jeneratörlerin ikisinin de çalıştığı yazılı olarak elimizde var. Sorun tamamen arızadan" diyerek olayı açıkladı.

Futbol Şube Sorumlusu Ali Kemal Gedikli ise, "Biz maçın devamının oynanması için mental anlamda yoğun bir talebimiz oldu. Ancak gelinen noktada gerek bizim gerekse içerde çalışan arkadaşlarımızın çabaları sonucu maalesef etkileyemedi. Denizlispor zaten maçın ertelenmesini talep etmişti. Biz de kendi açımızdan durumu değerlendirerek, teknik kadromuzla görüşerek maçın ertelenmesi konusunda bir karar verdik. Bu durum sadece Denizlispor cephesinin kararından değil, her iki tarafın aldığı bir karardır" açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Asbaşkan Erdem Eynel de, "Başkanımızın önderliğinde çok zor bir vazifeye soyunduk, bunu herkes biliyor. Bu camia kayyum noktasına getirilip 40 milyon borçla Süper Lig'den düşmüşken utanmayanların, bir elektrik kesilmesinden utanmaları kendi utanç ve ahlak değerlerini gösterir" diyerek tepkisini belirtti.

"İYİ BİR TAKIM OLMAK YOLUNDAYIZ”

Samsunspor Başkanı Emin Kar sözlerine şöyle devam etti: "İyi bir takım olmak yolundayız. İyi bir ekibiz. Biz de bilirdik 1 milyona oyuncu almayı, bizim öyle bir paramız yok. Bizim 3 oyuncuya verdiğimiz parayı rakiplerimizin çoğu tek oyuncusuna veriyor. Bu ligde herkes herkesi yenebilir. Biz şu anda lider de olabilirdik, sıfır puan da çekebilirdik. Bizim sadece sıkıntımız içerde maç kazanamamamızdı, onu da bu hafta yapabileceğimize inanıyorduk ancak nasip değilmiş."

İleri bir tarihe ertelenen Denizlispor maçı için bedava bilet vermeyi düşündüklerini ancak TFF'nin aldığı karar doğrultusunda bunun yasak olduğunu söyleyen Emin Kar, konuşmasının son bölümünde ise, “Ben açıkçası daha çok seyirci gelmesini, seyirci baskısıyla oynamayı daha çok istiyorum. Biletix ile yapılan anlaşma sonucu zaten her biletten 1.25 liralık bir vergi hizmet bedeli olduğundan bedava veremeyeceğimiz için maçın biletleri çok cüzi bir miktara çıkarılacaktır. Taraftarımızı mağdur etmeyi istemeyiz" diyerek toplantıyı sonlandırdı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: