Elektrik kesintisinde sabotaj karmaşası

29 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde Ankara'nın bazı bölgelerinde yaşanan elektrik kesintisinin, trafolara yönelik gerçekleştirilen sabotajdan kaynaklandığı belirlendi. Ancak TEDAŞ trafolarda inceleme yapılmadığını bildirdi.

Kesintilerin sabotaj olduğuna ilişkin bir şey gelmedi

TEDAŞ: ELEKTRİĞİ KESİLEN TRAFOLARDA İNCELEME YOKAnkara Dikmen'deki bir okulda elektrik kesintisi sırasında mükerrer oyları, sandıktakilerle değiştirmek isteyen bir kişinin yakalanmasının ardından, Ankara İl Seçim Kurulu'nun başlattığı soruşturmada, emniyet yetkilileri ilginç bulgularla karşılaştı. Bu bölgeye elektrik dağıtımın sağlayan trafoları inceleyen polis yetkilileri, bazı kişi ya da kişilerin lokal aksaklık sağlamak için elektriği kestikleri anlaşıldı.

Reklam
Reklam

TEDAŞ uzmanlarıyla beraber Olay Yeri İnceleme Polisi'nin yaptığı incelemede, trafolarda bölgesel eletrik kaybına sebep olacak işlemlerin yapıldığı belirlendi. Seçim Kurulu'na bilgi gönderen TEDAŞ, Ankara'da meydana gelen elektrik kesintilerinin kendilerinden kaynaklanmadığını ve lokal aksaklıklar olduğunu bildirdi.

Kesintilerin sabotaj olduğuna ilişkin bir şey gelmedi
Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise olayla ilgili inceleme başlatarak bu trafoları bozan kişileri bulmak için çalışma başlattı. Polisin de İl Seçim Kurulu'na elektrik kesintilerine ilişkin gönderdiği raporda, "Kesintilerin trafolara haricen yapılan müdahaleler nedeniyle gerçekleştiği" yönünde oldu.

ANKA