Elektrik Talebi Arttı, Yeni Üniteler Devreye Girdi

Afşin-Elbistan B Termik Santrali'nin 4 ünitesinin, enerji talebindeki artışa paralel olarak devreye alındığı bildirildi.

Afşin-Elbistan B Termik Santrali'nin 4 ünitesinin, enerji talebindeki artışa paralel olarak devreye alındığı bildirildi.

B Termik Santrali İşletme Müdürü İbrahim Şehirlioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de artan elektrik ihtiyacı nedeniyle kendilerine enerji üretimi artırımı konusunda talimat verildiğini belirtti.

Bu kapsamda santraldeki 4 ünitenin tamamının devreye alındığını ifade eden Şehirlioğlu, B Termik Santrali'nin doğalgaz ve kömürle çalıştırılan santraller içerisinde 1440 megavatlık gücüyle Türkiye'nin en büyük termik santrali olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Şehirlioğlu, zaman zaman artan enerji ihtiyacına karşılık verilebilmesi amacıyla 4 ünitenin çalıştırıldığını vurguladı.

Santralin normal zamanlarda 2 ünitesinin çalıştığı, zaman zaman çalışan ünite sayısının bire düşürüldüğü bildirildi.

Muhabir: Kenan Arayıcı / Ahmet Caner Baysal / Sevil Çelik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: