Elektrik Teknisyenleri Odası’ndan Uyarı: Eskiyen Tesisat Evi Yakar

Samsun Elektrik-Elektronik Teknisyenleri Odası Başkanı Nihat Kahvecioğlu, binalardaki eski elektrik tesisatlarının can güvenliği açısından tehlike...

Samsun Elektrik-Elektronik Teknisyenleri Odası Başkanı Nihat Kahvecioğlu, binalardaki eski elektrik tesisatlarının can güvenliği açısından tehlike arz ettiğini belirtti. Kahvecioğlu, “Eski elektrik tesisatları yangınlara ve evde yer alan cihazların ömrünün tükenmesine neden oluyor." dedi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Samsun Elektrik-Elektronik Teknisyenleri Odası Başkanı Nihat Kahvecioğlu, evlerde yer alan eski elektrik tesisatlarının vatandaşın can güvenliği açısından tehlike oluşturduğunu söyledi. 20 yıllık elektrik tesisatlarının değiştirilmesi gerektiği uyarısını yapan Kahvecioğlu, “Yeni bir araç düzenli olarak bakımdan geçiyor. Ancak vatandaşımız 30 senelik evlerinde elektrik tesisatlarını yenilemeden ikamet etmeye devam edebiliyor. Vatandaşlarımıza evlerindeki elektrik tesisatlarını yetkili elektrikçilere gözden geçirtmelerini tavsiye ediyorum. Eski elektrik tesisatları kısa devrelere ve yangınlara neden oluyor. Ayrıca eski tesisatlar evlerdeki elektrikli cihazların da ömrünü kısaltıyor. Ne yazık ki can kaybı olduktan sonra alınan önlemler bir işe yaramıyor." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Enerjide tasarruf etme konusunda bazı önerileri sıralayan Samsun Elektrik-Elektronik Teknisyenleri Odası Başkanı Nihat Kahvecioğlu “Evde küçük önlemler alarak enerji faturalarını düşürmek mümkün. Enerjide tasarruf etmek için öncelikle evlerimizdeki ampulleri tasarruf ampulleri ile değiştirmemiz gerekiyor. Ayrıca kullanmadığımız cihazların fişlerle olan irtibatını kesmemiz şart. Çünkü fişe takılı halde, ancak kapalı durumda olan cihazlar enerji tüketmeye devam ediyor." diye uyardı.

Kahvecioğlu, topraklama konusunda vatandaşın ve elektrikçilerin pek çok yanlışı doğru olarak bildiğini hatırlatarak, konuyla ilgili yakın bir tarihte Samsun’da çok büyük bir toplantı yapmayı planladığını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: