Elektrik Üretimini Yerinde Öğrendiler

Özel Güney Eğitim Kurumları Zenginleştirilmiş Eğitim Programı (ZEP) öğrencileri, Berke Barajı’nı gezerek, elektriğin nasıl üretildiğini...

Özel Güney Eğitim Kurumları Zenginleştirilmiş Eğitim Programı (ZEP) öğrencileri, Berke Barajı’nı gezerek, elektriğin nasıl üretildiğini uygulamalı olarak öğrendi.

Berke Hidroelektrik Santrali’ni büyük bir hayranlıkla inceleyen öğrenciler, öncelikle tamamen dağın içinde inşa edilmiş olan santral binası ve türbinleri gezdi. Santral sorumlusundan santralin yapısı ve kullanılan kontrol sistemi hakkında bilgi alan öğrenciler, daha sonra ise baraj gövdesini ziyaret etti. Öğrenciler, burada elektrik üretimini yerinde görme imkanı buldu ve merak ettikleri soruları Elektrik-Elektronik Mühendisi Erkan Uçar’a sordu. Uçar, öğrencilerin elektriğin üretim aşamalarından nasıl dağıtıldığına kadar pek çok konuda yönelttiği soruları örneklerle anlattı. Berke Hidroelektrik Santrali'nin tam kapasite ile çalışması durumunda saatte 510 megawatt elektrik ürettiğine değinen Uçar, kurulduğu yıl itibariyle 201 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin birinci, Avrupa’nın yedinci, dünyanın 16’ıncı en yüksek beton barajı olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

ZEP öğrencileri, Berke Barajı gezisinin ardından Harun Reşit Kalesi ve Haruniye Kaplıcaları da gezdi. Berke Barajı’na yapılan gezi hakkında bilgi veren ZEP eğitmeni Rümeysa Kurum, yaşayarak ve uygulayarak öğrenmenin çok önemli olduğunu ifade etti. Kurum, "Dönem içerisindeki Ar-Ge programlarımıza yaz okulunda da devam ediyoruz. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz gezide öğrencilerimizin su enerjisinin elektrik enerjisine nasıl dönüştüğünü yaşayarak, görerek ve uygulayarak öğrenmelerini amaçladık." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: