Elektrik ve doğalgaza yapılan zam -CHP Ankara İl Başkanı Alçın: -"Türkiye dünyanın yükünü değil, sıcakparayla ekonomiyi şişirerek seçim kazanmaya çalışan AK Parti'nin hatalı politikalarının yükünü çekmektedir"

CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, elektrik ve doğalgaza yapılan zamma tepki göstererek, "Türkiye dünyanın yükünü değil, sıcak parayla ekonomiyi

CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, elektrik ve doğalgaza yapılan zamma tepki göstererek, "Türkiye dünyanın yükünü değil, sıcak parayla ekonomiyi şişirerek seçim kazanmaya çalışan AK Parti'nin hatalı politikalarının yükünü çekmektedir" dedi.

Alçın, CHP İl Başkanlığı önünde yaptığı açıklamada, 1 Nisan'dan itibaren elektriğe ve doğalgaza yapılan zamların, vatandaşı zor duruma düşürdüğünü belirterek, hükümetin ekonomiyi büyütmediğini, ekonomiyi şişirdiğini öne sürdü.

Zamların dünya fiyatlarıyla, Arap Baharı ve İsrail-İran gerginliğiyle ilgisinin olmadığını savunan Alçın, "Türkiye dünyanın yükünü değil, sıcak parayla ekonomiyi şişirerek seçim kazanmaya çalışan AK Parti'nin hatalı politikalarının yükünü çekmektedir. Geçen yıl ekim ayından bu yılın şubat ayına kadar Rusya'nın Almanya'ya sattığı doğalgazın fiyatı artmamış, tam tersine Türk lirasının değer kazanmasına bağlı olarak düşmüştür. AK Parti bu zamları, dünya fiyatı düşerken yapmıştır. AK Parti şunu kabul etmelidir ki; bu zamlar AK Parti'nin ekonomiyi kötü yönetmesinin vatandaşa çıkan faturasıdır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin 28 Avrupa ekonomisi içinde, benzinde litre başına en fazla vergi alan birinci, motorinde ise üçüncü ülke olduğunu savunan Alçın, vatandaşın benzinde litre başına ödediği her 1 liranın 60 kuruşunun devlete vergi olarak gittiğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: