Eleştiriye Zorbalık

Bildiğiniz üzere yerel seçimlere çok az bir zaman kaldı ve Elazığ’ın Ak parti adayı hala açıklanmadı.

Sevgili okurlarım uzun zamandan beri köşe yazılarıma ara vermiştim. Ama bugünden itibaren köşe yazmaya devam edeceğim. Ben gazetecilik mesleğine girmeden önce siyasetin bu kadar çıkarcı menfaatçi ve acımasız olduğunun farkında bile değildim. Daha doğrusu siyasetin ne olduğunu bile bilmezdim. Yaşımın genç oluşundan olsa gerek böyle şeylere pek önem vermezdim.Ama gazetecilik mesleğine girdiğimden itibaren anladım siyasetin ne olduğunu hele ki bu seçim sürecinde…

Bildiğiniz üzere yerel seçimlere çok az bir zaman kaldı ve Elazığ’ın Ak parti adayı hala açıklanmadı. Bir çok isim gündemden düşmüyor. Kulaktan dolma haberlerle insanların dikkati başka yerlere çekiliyor.

Reklam
Reklam

Geçen hafta rota haber adlı bir haber sitesinin Ak parti adayları açıklandı diye yaptığı haberde Elazığ’ın adayının Mücahit Yanılmaz olduğu yazıyordu.Haberi okuduktan sonra rota haber sitesinin iletişim numarasından ulaştım ve yetkili kişiyle bizzat görüştüm haberin doğruluk oranı nedir dedim.Beyefendinin bana verdiği cevap şöyle ”Hanımefendi biz haberi kulislerden aldığımız bilgilere göre yaptık doğruluk oranı yüzde 70 “dedi. Peki deyip kapattım. Memleketimiz hakkında hayırlısı olsun dedim.Fakat yarım saat sonra sosyal medyada bu haber bomba gibi düştü.Herkes Mücahit Yanılmaz’ın aday olduğunu söylüyordu.Elazığ Milletvekillerine ulaştık Ak Parti Elazığ İl Başkanlığına sorduk kesinlikle doğru değil diyerek haberi yalanladılar.

Tabi buna Mücahit Yanılmaz’da dahil kendisine de böyle bir şeyden haber olmadığını söylemişti.Sonra bir iddia daha akıllarda soru işaretine neden oldu.Haberi yapan sitenin Mücahit Yanılmazla Bir bağlantısı olduğu söylendi ve onun isteğiyle bu haberin yapıldığı ifade edildi.Tabi bu bir iddia ne kadar doğru bilinmez.Ardından Yeni ufuk Gazetesi İmtiyaz sahibi ve Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı sayın Nafiz Koca hocamın köşe yazısında “Selmanoğlu’nun şansı ne kadarsa Yanılmaz’ın şansıda o kadardır” demesi bazı taşları yerinden oynattı.Sayın hocama bir çok yerden tepki gelerek Yanılmaz’ın Selmanoğluyla bir tutmasının Yanılmazı karaladığı söylendi.Evet bu bir gerçekti sayın hocam doğru bir konuya değindi ve bu yazı bazı insanları çok rahatsız etti neden acaba…?

Reklam
Reklam

Bu olayın birinci perdesi ikinci perdede ise Ajansımızın İmtiyaz Sahibi ve sitemizin köşe yazarlarından olan Eyyup Deniz’in “Birilerinin Rotası Şaştı” başlıklı köşe yazısı tepki topladı.Haber sitesini tahmin üzerene yaptığı haberi sert bir dille eleştiren Deniz bir çok şeyi dile getirerek haber sitesinin nasıl bir zihniyetle bu haberi yaptığına açıklık getirmişti.Sayın Deniz bu yazıdan sonra bir çok hakarete maruz kaldı.Bu insanlar neyin peşinde doğruları yazanları tebrik edeceklerine bin bir türlü hakaretle sözle taciz ediyorlar.Daha şimdiden böyle şeyler oluyorsa ilerde neler olacak tahmin bile edemiyorum.

Aradan birkaç gün geçtikten sonra Ajans23.com haber sitemiz bazı şahıslar tarafından saldırıya uğradı.Anladım ki gerçekten bu konuşulanlar birkaç şahısı çok rahatsız etmiş ki bizle gelip yüz yüze konuşacaklarına cesaretleri olmadığından kalleşlik yapılarak arkamızdan vurmaya çalışıldı.Bundan şu sonucu çıkartıyorum eğer sayın Yanılmaz belediye başkanı olursa şahsına yapacağımız en ufak bir eleştiride topa tutulacağımızı ve böyle şeylerle tekrar karışılaşacağımızı tahmin ediyorum.Hani derler ya doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar bizimkide o hesap..

Reklam
Reklam

İşte Elazığ’ın Siyaset anlayışı…

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz