ELGİAD yurt dışı gezisini tamamladı

Elazığ Genç İşadamları Derneği (Elgiad)2013 yılı ilk yurt dışı gezisini tamamladı.

Sudan’da 100’e yakın Türk İşadamı olduğunu belirten Tarık Aşçıoğlu, Çimento ve Demir-Çelik üreten fabrikaları gezdiklerini ve bu yatırımcılarla Sudan’daki iş fırsatlarını ve riskleri değerlendirdiklerini söyledi.

Daha sonra TOBB’a denk gelen Sudan İş adamları Federasyonunda 40’a kadar Sudanlı İşadamı ve İşkadını ile iş platformu düzenlediğini ifade ederek İş platformunda şirketlerini tanıtıp sektörlere göre ikili iş görüşmeleri yaptıklarını belirtti.

Bu iş görüşmelerinde;

· Bir firmamız susam ithal edecek

Reklam
Reklam

· Bir firmamız kömür ithal edecek

· Bir firmamıza restaurant açmak için ortaklık teklif edildi.Bu firmamız Sudan Yasalarını inceliyor

· Bir firmamızda Kont Projesinin asansör yapım işini üstlendiği.

Sudan’ın Dünyanın en verimli arazilerine sahip bir ülke olduğunu ve bu sebeple Sudan’a giderken Tarım ve Köyişleri Bakanlığına bağlı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun Koordinatörü Turan Karahan beyi davet ettiklerini söyleyen AŞÇIOĞLU, “Tarım Bakanlığı’na bağlı kar amacı gütmeyen Türk İşbirlğ ve Koordinasyon Ajansı (TİKA)’nın Sudan’da 5 Milyon Hektar araziyi 99 yıllığına kiraladığını öğrendik.İşadamlarımızın TİKA’nın kiraladığı bu verimli arazilerden istifade etmelerini istiyoruz”dedi.

Sudan’da kendisini şaşırtan bir olayı paylaşan AŞÇIOĞLU, “Sudan Khartum Üniversitesi Rektörü ile tanışmamızda Elazığ’dan geldiğimizi söyleyince Rektör Bey bana orası Mamürat’ül Aziz’dir siz Azizler Şehrinden gelmişsiniz dedi ve bana Harput’u Ulu Camii’yi sordu.Elazığlılar olarak bu değerlerimizin farkına varmalıyız.STK Platformumuzunda gündemini oluşturan Harputumuza yetkililerin gereken hassasiyeti göstereceklerini umuyorum” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: