Eli Ve Ayağı Kopan Suriyeliye Protez

KAYSERİ (AA) - Suriye'nin İdlip şehrinde mayın patlaması sonucu sol bacak ve elini kaybeden Suriyeliye, Kayseri'de ameliyatla protez takıldı.

Suriye'nin İdlip şehrinde mayın patlaması sonucu sol bacak ve elini kaybeden Suriyeliye, Kayseri'de ameliyatla protez takıldı. MAZLUMDER'den yapılan yazılı açıklamaya göre, İdlip'ten 10 gün önce Suriye Türkmen Cephesi vasıtasıyla Türkiye'ye gönderilen 31 yaşındaki Muhammet Erbaa, Kayseri'de tedavi edildi. Erbaa'nın, mayın patlaması sonucu diz üstünden kopan sol bacağına ve bilekten kopan sol eline protez takıldı. On gün boyunca Melikgazi Sağlık Vakfı misafirhanesinde annesi Hatice Erbaa ile birlikte misafir edilen Mustafa Erbaa, tedavisinin ardından Suriye'ye gönderildi. MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, Suriye'deki Baas yönetimine karşı üç yıldan bu yana devam eden özgürlük mücadelesinde on binlerce Suriyelinin yaralandığını ve sakat kaldığını belirtti. Çatışmalarda el ve ayakları kopan Suriyelilerin bir kısmına MAZLUMDER olarak sahip çıktıklarını belirten Taş, kaybettikleri el ve ayaklarına protez taktırarak hayata tutunmalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını vurguladı. Bu zamana kadar el ve bacakları kopan 11 Suriyelinin tedavilerinin yapılmasına katkı sağladıklarını dile getiren Taş, uzuvlarını kaybeden Suriyelilere yardımın bir insanlık borcu olduğunu, Kayseri halkının katkılarıyla yardımlarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: