'Elini sokacak yer arardı...'

Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık, Felipe Melo ve Galatasaray yönetimine ağır eleştirilerde bulundu.

İşte Felipe Melo ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören arasında yaşananların ardından Candaş Tolga Işık'ın bugün yayınlanan yazısı:

Melo kafa attı. Melo dirsek attı. Melo ayak tabanıyla rakibin suratına tekme attı. Melo kasten faul yaptı. Melo kırmızı kart gördü. (Melo kırmızı kart görünce ülkesi dünya kupasından elendi.) Melo takım arkadaşı ile kavga etti. Melo rakibini tahrik etti. Melo tribünleri tahrik etti. Melo rakibe hareket çekti, yetmedi... Melo tribünlere hareket çekti.

Melo bu utanç tablosunu geçtiğimiz gün TFF Başkanı'na saygısızlık yaparak taçlandırdı. Yanlış anlaşılmasın adam Türkiye'yi öyle bir dingonun ağırı bellemiş ki pişman veya üzgün filan değil... Bakın ne diyor?

Reklam
Reklam

"TFF Başkanı beni kulübümden hatta Türkiye'den kovmaya kalktı. Fenerbahçe ile oynadığımız derbinin ardından bana zorla ceza verilmek istendi. Oynanan maçlara her hafta bakalım, sahada neler yaşanıyor. Ben şimdi çıkıp, neden beni bu ülkeden kovmak isteyen birinin elini sıkayım. Etik Kurulu'na beni sevk ettiler."

BİR: Melo, hareketi TFF Başkanı'na değil de Avrupa'nın herhangi bir ülkesinin federasyon başkanına yapsaydı şimdi o uzatmadığı eli sokacak yer arıyordu kendisine!

İKİ: Melo'nun yaptığı o hareketi bizim çocuklarımızdan biri misal Arda Turan, İspanya'da yapsaydı ertesi sabah bavul toplatırlardı!

ÜÇ: "TFF Başkanı beni Türkiye'den kovmak istedi. O yüzden yaptım" diyen Melo, aynı saygısızlığı sahadaki karakteri yüzünden kendisini Avrupa'dan aforoz eden büyük kulüplerin yöneticilerine, oynadığı bölgede daha iyi bir alternatifi olmamasına rağmen sırf bu çirkin hareketleri yüzünden onu Brezilya Milli Takımı'na çağırmayan teknik direktörüne, Brezilya futbol federasyonu başkanına yapabiliyor mu?

Reklam
Reklam

DÖRT: Bu ülkenin futbol federasyonu gerçekten 'etik' bir kurul olsaydı Melo'ya her maç sahaya çıkmadan sarı kart verirlerdi! Dünyanın her yerinden aforoz edilmiş Melo, bugün Türkiye'de top oynayabiliyorsa başkanının elini sıkmadığı o federasyon sayesindedir.

En acısı ne biliyor musunuz? Türkiye'nin en köklü kulüplerinden biri olan Galatasaray'ın yönetim kurulu Melo'nun bu hareketini 'desteklediğini' açıklamış!

Neden mi?

Melo, bu sezon Galatasaray'ın en çok koşan en çok terleyen en iyi oynayan oyuncularındanmış.

Yakalarından Atatürk rozetini eksik etmeyen Galatasaray kulübünün değerli yöneticilerine küçük bir hatırlatma:

"Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olanını severim."

M. Kemal ATATÜRK