"Elini tuttum, o 'ölmek istiyorum' dedi"

Antalya’da, girdiği bunalım sonucu falezlerde intihar girişiminde bulunan ve yamaçtaki kayalığa düşen genç kızı kurtaran temizlik görevlisi Mahmut Kişi’ye bir maaş ikramiye verildi.

Hafta sonu Şirinyalı Mahallesi’ndeki Falez 2 Parkı’nda yaklaşık 50 metre yükseklikteki falezlerden atlayarak intihar girişiminde bulunan ve 25 metrede yamaca düşen 19 yaşındaki Ç.Y’yi kayalıklarda tutmayı başaran temizlik görevlisi Mahmut Kişi, bağlı bulunduğu Muratpaşa Belediyesi tarafından ödüllendirildi. Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, makam odasında ağırladığı Mahmut Kişi’ye 700 TL ikramiye ve çeşitli hediyeler verdi.

Başkan Süleyman Evcilmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde talihsiz bir olayın yaşandığını hatırlatarak, "Mahmut Kişi yaşamını riske ederek, o an çaresizlik içindeki genç kızımızı yaşama yeniden döndürdü. Kendisiyle gurur duyduk. İnsanlık adına son derece önemli bir görev yaptı" dedi.

Reklam
Reklam

Mahmut Kişi’nin baba olduğunu ve genç kızın ruh halini anlayarak hayatını riske ettiğini dile getiren Evcilmen, genç kızın yeniden mutlu bir yaşam sürdürmesini dilediğini kaydetti.

"DÜŞSEYDİK İKİMİZ DE ÖLÜRDÜK"

Temizlik görevlisi Mahmut Kişi de, parkta temizlik yaptıktan sonra dinlenirken, genç bir kızın taksi ile parka geldiğini ve bir süre oturduğunu söyledi. Ç.Y’nin parkta sigara içtikten sonra falezlerden atladığını anlatan Kişi, "Kızın atladığını görünce ben de arkasından kayalıklara indim ve kızı yakalamayı başardım. Genç kız, kendisini tuttuğumda bana ölmek istediğini belirterek, bırakmamı istedi. Ancak o da benim bir evladım ve yarım saat onu bırakmadım. Daha sonra cep telefonuyla polisi aradım. Polisler geldi, onlar da itfaiyeyi çağırdılar ve bizi kurtardılar" diye konuştu.

Genç kızın ailesinin kendisini sürekli aradığını ve teşekkür ettiğini vurgulayan Kişi, olay anında sadece genç kızı kurtarmayı düşündüğünü belirtti. Genç kızı ve kendisini bir çalı parçasının kurtardığını ifade eden Kişi, "Kızı yakaladıktan sonra aşağıya baktığımda en kötü denize düşeceğimizi zannediyordum ancak sonra gördüm ki aşağısı kayalıkmış. Eğer düşseydik ikimiz de ölürdük" dedi.

Reklam
Reklam

MAHMUT KİŞİ, Ç.Y’NİN İNTİHARINA ENGEL OLMUŞTU

Şirinyalı Mahallesi’ndeki Falez 2 Parkı’nda bankta bir süre yalnız oturan Ç.Y. (19), yaklaşık 50 metre yükseklikteki falezlerden atlamıştı. Genç kızın atladığını gören ve arkasından koşan parkın temizlik görevlisi Mahmut Kişi (51), genç kızın deniz yerine, yaklaşık 25 metre aşağıda yamaca düştüğünü anlamıştı. Düştüğü yerden denize atlamaya çalışan genç kızı, kayarak indiği kayalıklarda tutmayı başaran Mahmut Kişi, Ç.Y’nin, intiharına engel olmuştu.

Halatlarla 25 metre derinlikteki yamaca inen itfaiye görevlileri, hafif yaralanan genç kızı yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından halatlar yardımıyla yukarı taşımıştı.

Hayati tehlikesi bulunmayan genç kızın, girdiği bunalım sonucu intihara kalkıştığı belirlenmişti.