Elinin Hamuruyla 4 Bin Metrede Avrupa Şampiyonu Oldu

Tolga YILDIRIM/ ANTALYA, Adıyaman'dan Antalya'ya yerleşen 4 çocuklu Erol ailesinin küçük kızı Sümeyye, 12 yaşında okul seçmelerinde keşfedilerek, öğretmenlerinin yönlendirmesiyle

Tolga YILDIRIM/ ANTALYA, Adıyaman'dan Antalya'ya yerleşen 4 çocuklu Erol ailesinin küçük kızı Sümeyye, 12 yaşında okul seçmelerinde keşfedilerek, öğretmenlerinin yönlendirmesiyle atletizme başladı. Katıldığı ilk yarışmada madalya kazanan Sümeyye, 6 yıldır atletizm pistinde koştuğu ulusal ve uluslararası yarışlarda 50'den fazla madalyanın da sahibi oldu. Sümeyye, katıldığı uluslararası müsabakalarda da dünya ikinciliği, Balkan ikinciliği, 300 metre engelli Türkiye ve Balkan şampiyonluğu elde etti.
Sportif başarılarından dolayı özel bir okulda burslu eğitim gören Sümeyye, ders ve antrenmanlarından arta kalan zamanlarda ise fırıncılık yapan babasına yardım ediyor. Babasının yanında hamur açan, pide hazırlayan Sümeyye, sportif başarısının yanı sıra, 'ekmek teknemiz' diye adlandırdığı babasının fırınında ailesinin geçimine katkı sağlıyor. Pistte 'Fırtına kız' olarak anılan Sümeyye, son olarak İspanya'da düzenlenen Avrupa Kulüpler Kros Şampiyonası'nda genç bayanlar kategorisinde 4 bin metre koştu. Yarışta Avrupa şampiyonu unvanını elde eden Sümeyye, kazandığı altın madalya ile Antalya'ya dönerek, ailesinin gurur kaynağı oldu.
OLİMPİYAT HEDEFİ
Avrupa şampiyonasında kazandığı birinciliğin ardından ailesi ve arkadaşları tarafından sevinçle karşılanan Sümeyye, ara vermeden olimpiyatta altın madalya kazanma hayalini gerçekleştirmek için katılacağı şampiyonaların hazırlıklarına başladı. Antrenörü Mehmet Kiper gözetiminde çalışmalarını sürdüren Sümeyye, ilk olarak temmuzda İsveç'te düzenlenecek Avrupa Gençler Şampiyonası'nda 3 bin metre engelli ve 5 bin metrede koşmaya hazırlanıyor. 2020 Olimpiyat Oyunları'na katılarak madalya kazanmak istediğini anlatan Sümeyye, “Hedefimi gerçekleştirmek için Avrupa Gençler Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak istiyorum" dedi.
Üç yıl önce bir yarışma sırasında sakatlandığını ve acı çekmesine rağmen koşuyu yarıda bırakmadığını anlatan Sümeyye, şunları söyledi:
“Sakatlık nedeniyle uzun bir ara vermek zorunda kaldım. Sakatlık beni psikolojik olarak bitirmişti. Sonra düşündüm, yolun başındayım ve kendime güvenerek devam etme kararı aldım. Bu işte iyi olduğumu biliyordum. İki yıl ara verdim. İnanıyordum, kendime güveniyordum ve sonrasında başarılı sonuçlar almaya başladım. Öncelikle Avrupa gençlerde şampiyonluk istiyorum. 2016 Olimpiyat Oyunları'nda yarışmayı, 2020'de de madalya kazanmayı hedefliyorum. Boş zamanlarda da fırında babama yardım ediyorum. Antrenmanlardan sonra boş vakit buldukça hamur açıp, pide hazırlıyıyorum."
Antrenör Mehmet Kiper ise Sümeyye'nin hırsı, azmi ve yeteneğiyle hedeflediği başarılara ulaşacağına inandığını belirtti. Sümeyye'nin hedefindeki olimpiyat oyunlarında yarışmasının kendisinin de en büyük isteği olduğunu dile getiren Kiper, hedeflere ulaşmak için yoğun antrenman programıyla çalışmaları sürdürdüklerini dile getirdi. Sümeyye'nin babası Hacı Erol da kızının başarılarıyla gurur duyduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: