Elitaş: Milletvekilleri, medyanın ekmeğine bal kaymak sürmek için seçilmezler

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Şike Yasası'nın veto edilmesini destekleyen milletvekillerini eleştirerek, "Milletvekilleri medyanın...

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Şike Yasası'nın veto edilmesini destekleyen milletvekillerini eleştirerek, "Milletvekilleri medyanın ekmeğine bal kaymak sürmek için seçilmezler." dedi.
Elitaş, katıldığı bir televizyon programında Şike Yasası'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Şike Yasası'na muhalif olan bazı milletvekillerinin medya aracılığı ile isimler vermesini hoş karşılamadığını aktaran Elitaş, "MHP’den bir milletvekili arkadaşımız ile ilgili söylenen kanaat, bizim imzalarımızla ilgili söylenenler de uygun değildir. Siyasi partiler kanunu, partilerin tüzükleri ve grup iç yönetmelikleri milletvekillerinin grup içinde nasıl davranması gerektiği ile ilgili düzenlemeyi yapmıştır. Bir meselede sıkıntı ve endişe varsa bu grubun yetkilileri ile paylaşılır. Grubun yetkilileri de grup başkanvekilleridir, Komisyon Başkanlarıdır. Komisyonda konuşup hassasiyetlerini dile getirme imkanı varken ardından farklı davranış da bulunmak tecrübesizliğin ürünüdür diye düşünüyorum. Biz hiçbir milletvekili arkadaşımızın medya vasıtasıyla haberleşmesini ve mesajlaşmasını uygun bulmuyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

"MUHARREM İNCE BENİ ARADI, YANLIŞ YAPTIĞINI SÖYLEDİ"
CHP’li Muharrem İnce’nin ‘AK Parti’nin içinde çatlak var’ açıklamaları ile ilgili Elitaş, "Sayın İnce ile geçenlerde telefonla görüştük. Ben o anlamda söylemedim, yanlış yaptığımın da farkındayım diye de ifade etti. Biz CHP’lilerin programları ve politikaları ile ilgili konuşuyoruz. Eğer CHP kendi içindeki çatlağı AK Parti’de de çatlama var diyerek küçültmeye ve gündemi değiştirmeye çalışıyorsa biz buna ayıp oluyor deriz." dedi.

"BAŞBAKANIMIZ CUMHURBAŞKANI OLMAYI HAK EDER"
Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili açıklamalar da yapan Elitaş, "2014 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimleri olacak. Bana sorarsanız bu konu ile ilgili Sayın Başbakanımız Cumhurbaşkanı olmayı hak eder. Milletimiz de sandıkta bu şekilde oyunu verirse baş tacı etmek lazımdır." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz