Elitaş’tan 5 ‘s’ Tavsiyesi

Kayseri’nin Develi ilçesinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz’un ağabeyi Ramazan Kapusuz’un oğlu Mehmet...

Kayseri’nin Develi ilçesinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz’un ağabeyi Ramazan Kapusuz’un oğlu Mehmet Sami’nin nikah törenine katılan AK Parti Gurup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, çifte 5 ‘S’ tavsiyesinde bulundu.

Elbiz parkında bin 200 davetlinin katılımıyla Develi Belediye Başkanı Recep Özkan tarafından kıyılan nikah törenine, AK Parti Gurup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Salih Kapusuz katılarak nikah şahitliğini yaptı. Elitaş, evlilik müessesesinde dikenli yolların olduğunu hatırlatarak, "Gülün de dikeni var ama gül dikenine sabrederek o güzelliği nasıl elde ediyorsa ailede mutluluğu elde etmek için eşler birbirine karşı 5 ‘S’ olarak bilinen mutluluk sırları, sevgi, saygı, sabır, sadakat ve sorumluluktur" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çiftlerin birbirlerine karşı bu anlayış içerisinde davranmaları gerektiğinin altını çizen Elitaş, bir kırgınlık esnasında 5 değerden birisini öne çıkartarak mutluluğu devam ettirmeye çalışmaları gerektiğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz da, ağabeyi iş adamı Ramazan Kapusuz'un oğlu olan Mahmut Sami ile Merve'nin mutlu gününde gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu belirterek, "Evlenen çiftlerin mutluluklarına sahip çıkmak hepimizin görevidir" diye konuştu.

Kapusuz, aile müessesesinin önemini anlatarak, "Aile müessesesi kültürümüzde, medeniyetimizde ve inancımızda en mukaddes kurumlardan birisidir. Bu müesseseyi yaşatmak hepimiz için birer tarihi sorumluluktur. Bu müessesenin yok olması büyük bir tehdittir" ifadesinde bulundu.

Anayasa Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu da, evlilik cüzdanını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uygulaması gereği geline teslim ederek, geleneği devam ettirdiklerini söyledi.

Yörede adet olan nikah merasimi esnasında eskiden "ayağına bas bayağına bas" diye tezahüratların yapıldığın, şimdilerde ise bu alışkanlıkların geride kaldığını kaydeden Kuzu, "Huzur için eşinin ne ayağına basacaksın ne de damarına basacaksın" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz