Elizondo: "Kararımın arkasındayım"

İngiltere ile Portekiz arasında oynanan Dünya Kupası çeyrek final karşılaşmasında, İngiliz golcü Wayne Rooney'e kırmızı kart gösteren Arjantinli hakem Horacio Elizondo, kararının arkasında olduğunu söyledi.

Frankfurt'ta Times Gazetesi'nin sorularını yanıtlayan, İngiltere - Portekiz maçının hakemi Horacio Elizondo, İngiliz golcü Wayne Rooney'nin, Portekizli oyuncu Ricardo Carvalho'nun kasıklarına kasıtlı olarak bastığını tespit ettiğini ve bu nedenle de İngiliz oyuncuya kırmızı kart gösterdiğini ifade etti. Arjantinli hakem gazeteye yaptığı açıklamada, "Pozisyonda, Rooney'nin rakip takım oyuncusuna bir şiddeti vardı ve bu nedenle de Rooney kırmızı kartı hak etti" dedi. Elizondo, Rooney'nin Manchester United'dan takım arkadaşı Portekizli Christiano Ronaldo'nun itirazları nedeniyle baskı altında bu kararı aldığı yönündeki eleştirileri ise kabul etmediğini belirterek, "İnsanlar, o tür pozisyonlarda isteklerini söyleyebilirler. Ancak, Rooney'nin kırmızı kart görmesinde kimsenin etkisi olmadı. Pozisyon bana göre çok açık bir kırmızı karttı. Bu nedenle de ben Portekizli oyunculardan etkilenmedim" diye konuştu. Arjantinli hakem maçın ardından ise İngiltere Teknik Direktörü Sven-Goran Eriksson'ın bile kendisini kararından dolayı kutladığını da vurgulayarak, "Fair-play ruhunun devam etmesinden dolayı mutluyum. Kaldı ki, İngiltere Teknik Direktörü Eriksson'da 'muhteşem bir performans' sergilediğimi ifade ederek kararımdan dolayı beni kutladığını ve Rooney'nin pozisyonunda kararımın doğru olduğunu söyledi" sözlerini ifade etti.

Reklam
Reklam

İngiltere ile Portekiz arasında oynanan çeyrek final maçında Wayne Rooney Carvalho'ya yaptığı hareket sonrası kırmızı kart sonrası takımını 10 kişi bırakmış, Portekiz penaltı atışları sonrasında rakibini 3-1 yenerek yarı finale yükselen takım olmuştu.