"Ellaham Hiç Yörümüyon, Yörüyelim Heri"

ÇORUM (A.A) - Çorum'da 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Ellaham hiç yörümüyon, yörüyelim heri"

ÇORUM (A.A) - Çorum'da 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Ellaham hiç yörümüyon, yörüyelim heri" sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Turgay Happani, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Tuncer Kılıç, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla Vilayet önünden Gazi Caddesi'ni takiben başlayan yürüyüş, tarihi saat kulesi önünde son buldu.

Yürüyüşün ardından Halk Sağlığı Müdürü Tuncer Kılıç, yaptığı açıklamada, düzenli fiziksel aktivitenin sağlığın korunması ve geliştirilmesinde önemli rol oynadığını belirtti.

Reklam
Reklam

Yürüyüşün hayattaki önemine dikkati çekmek için bu programı organize ettiklerini ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

"Bilimsel veriler, haftada 5 gün en az 30 dakikalık yürüyüş ve egzersizle çok ciddi hastalıkların çıkma ihtimalini azalttığını ortaya koyuyor. Bunu bilim söylüyor. Yani haftada 5 gün en az 30 dakika yürümeniz gerekiyor. Bu yolla obezitenin, kalp damar hastalıklarının, inmelerin önüne geçebiliriz. Bu yüzden 'Ellaham hiç yörümüyon, yörüyelim heri' diyoruz."

Kılıç, sloganlarını dikkati çekmek ve yöresel ağzın şık olduğunu göstermek amacıyla seçtiklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Ferhat Barulay / İsmail Çimen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: