Eller Afrika için yağmur duasına açıldı

Gaziantep’te Güneydoğu Sosyal ve Ekonomik Kalkınma Federasyonu (GÜNFED)’nun öncülüğünde, Afrika’da yaşanan açlık ve susuzlukla ilgili...

Gaziantep’te Güneydoğu Sosyal ve Ekonomik Kalkınma Federasyonu (GÜNFED)’nun öncülüğünde, Afrika’da yaşanan açlık ve susuzlukla ilgili yağmur duasına çıkıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yağmur duasında eller semaya açıldı ve Afrika’daki kuraklığın kalkması için dualar edildi.
GÜNFED’in organizesinde düzenlenen yağmur duası öncesinde ilk olarak Cahit Nakıboğlu Camii’nde 2 rekat namaz kılındı. Kadın ve çocukların da yoğun ilgi gösterdiği programda daha sonra dışarıya çıkıldı ve hep birlikte Afrika ülkelerindeki açlık ve susuzluğun ortadan kalkması için dualar edildi. Yağmur duası esnasında, birçok vatandaşın da duygulandığı görüldü.
Yağmur duasının ardından da vatandaşlar, Afrika ülkeleri için maddi yardımda bulundu. Gerçekleştirilen yağmur duası ile ilgili açıklamada bulunan GÜNFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Demir, Afrika kıtasındaki kuraklığa dikkat çekerek, “Peygamber Efendimiz (sav) , ‘Müslümanlar kardeştir’ buyuruyor. Biz de kardeşliğimizi göstermek için böyle bir yağmur duasına esnaflarla beraber çıktık. Çocuklarımızla bu camiye geldik. Arkadaşlar da işlerini bırakıp bu programa katıldı. Bu bizler için önemli bir sorumluluktu. Bunu kısmen yerine getirdiğimize inanıyoruz. Zaten arkadaşlar, maddi olarak da katkıda bulunuyorlar. Cenab-ı Allah inşallah hayırlara vesile kılar.” dedi.
Mehmet Mustafa Alçık isimli vatandaş da yapılan programın önemine değinerek, “Dualarımız, bütün bu güzelliklerin yüzü suyu hürmetine Afrika’daki, Uganda’daki kardeşlerimizin, dünyanın dört bir yanındaki Ümmet-i Muhammed’in imdadına yetişecektir. Öyle ümit ediyoruz ki dünyanın dört bir tarafında bu dualar yapılıyor. İnşallah bu dualar çok hayırlı, bereketli güzel olacaktır kanaatindeyiz.” ifadelerini kullandı.
Yağmur duasına ilk kez katıldığını söyleyen Mümine Alçık da çok duygulandığını kaydederek, “Rabbim en güzel şekilde rahmetini göndersin. Zaten o insanların susuzluklarını, açlıklarını her gün kanallarda gördükçe içimiz kan ağlıyor.” şeklinde konuştu.
Öte yandan, yağmur duası öncesinde namaz kılındığı esnada çekim yapan Dünya TV kameramanının ağlayan bir çocuğu kucağına alarak işine devam etmesi, ilginç görüntüler oluşturdu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz