Elleri Taşa Değil, Saza Uzanıyor

Şanlıurfa polisi liselerden seçtiği 24 öğrenciye gitar, bağlama ve vurmalı çalgıyı öğretti. ‘Hoş Sada’ adı...

Şanlıurfa polisi liselerden seçtiği 24 öğrenciye gitar, bağlama ve vurmalı çalgıyı öğretti. ‘Hoş Sada’ adı verilen müzik grubu kurslarının son gününde konser verdi.

Şanlıurfa polisi taş atan ellere saz çalmayı öğretti. Polis, suçu önlemek için Şanlıurfa’nın kenar mahallelerinde oturan ve lisede okuyan 24 öğrenciye müzik enstrümanlarını çalma kursu düzenledi. ‘Güvenli Okul Güvenli Gelecek’ projesi kapsamında gitar, bağlama ve vurmalı çalgıyı öğrenen gençlerden kurulu Hoş Sada grubu, emniyetin DSİ konferans salonunda düzenlediği programda mini konserde hünerlerini sergiledi.

Reklam
Reklam

Bazen hüzünlendiren bazen de coşturan eserleri seslendiren gruba salondakiler de eşlik etti. Uzun havaların, hoyrat ve türkülerin okunduğu programı zılgıtlar süsledi. Müzik ziyafetinin ardından konuşan Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, “Nasıl bir gelecek istiyorsak o şekilde gençlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Bu gençlerde gelecek var. Çünkü gelecek o gençlerin. Ülkemizin ve milletimizin geleceği bunlar. Bunlara ne kadar emek verebilirsek, ne kadar katkı sağlayabilirsek geleceğimiz de o kadar teminat altında olacaktır.” ifadelerine yer verdi. Likoğlu, güvenli ve huzurlu bir toplum için her kesime yönelik sosyal projelerini sürdüreceklerini aktardı.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Volkan Güneş ise Hoş Sada müzik grubu hakkında bilgi verdi. Güneş, amaçlarının gençleri kötü alışkanlıklardan, suç ve suçtan korumak, spora, müziğe yönlendirmek olduğunu söyledi. Lise ve dengi okullardan seçtikleri 38 öğrenciden 24’ünün gitar, bağlama ve vurmalı çalgıyı iyi bir şekilde öğrendiklerini dile getiren Güneş, bu programda bunun semeresini aldıklarını ifade etti. Güneş, bu projeyi ilçeler de de uygulamayı planladıklarını anlattı.
Kursunu tamamlayan 24 öğrenciye bağlama ve gitar hediye edildi. Kurs öğretmenleri ise Likoğlu tarafından plaketle ödüllendirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: