Elleri Ve Ayakları Olmayan Engelli Sıcak Bir Yuvaya Kavuştu

Afyonkarahisar Belediyesi, doğuştan elleri ve ayakları olmayan Halit Bayar'a prefabrik bir ev yaptı. Necip Fazıl...

Afyonkarahisar Belediyesi, doğuştan elleri ve ayakları olmayan Halit Bayar'a prefabrik bir ev yaptı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nin bahçesinde oluşturulan evin anahtarı düzenlen bir törenle Bayar'a teslim edildi.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Halit Bayar'a Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapılarını açmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Bayar'ın içindeki yaşam sevinci ve azmine hayran kaldığını dile getiren Çoban, kendisine prefabrik bir ev hazırlama kararı aldıklarını belirtti. Sosyal Yardımlaşma Vakfı (SYDV) ile görüştüğünü belirten Çoban, “Belediye olarak evin alt yapısı ve konteynırın konulmasını sağladık. Tabii kendisinin ellerinin ve ayaklarının olmaması nedeniyle evde sistem tamamen değişti. Örneğin pencereler ortadan açılır, alttan açılır hale getirdik, elektrik prizleri aşağıya alındı. Özel duş sistemi kuruldu. Tefrişatı yapıldı.” dedi.

Reklam
Reklam

Kendisine gösterilen ilgiden dolayı Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a teşekkür eden Bayar da, "Başkanım sağolsun ağabeylik ve babalık yaparak beni ev sahibi yaptı. Artık burada kalıp hayatımı devam ettireceğim” diyerek mutluluğunu ifade etti. 25 yıldır gurbet hayatı yaşadığını söyleyen Bayar kendisine sahip çıkılması konusunda gezdiği illerde birçok belediye ile irtibata geçtiğini, ancak Afyonkarahisar Belediyesinin kendisine kucak açtığını belirtti.

Vali İrfan Balkanlıoğlu da engelli vatandaşın belediye ile işbirliği halinde sıcak bir eve kavuşturulmasının herkesi mutlu ettiğini söyledi

SYDV Müdürü Süleyman Arı da Halit Bayar'ın rahatlıkla yaşayabileceği tüm ev eşyalarını temin ettiklerini, bundan sonraki ihtiyaçlarını da karşılamaya devam edeceklerini, özürlü maaşı bağladıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Bayar'a ait evin açılışı gerçekleştirilerek, protokol mensupları evi gezdi. Anahtar teslim törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın yanı sıra Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Salih Akbaş, Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt ve üyeleri katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: