Ellerine İlk Kez Fotoğraf Makinesi Alıp, Tarihi Yarımadayı Fotoğrafladılar

İstanbul’da yaşları 9 ile 13 arasında değişen 23 çocuk, ellerine ilk kez aldıkları fotoğraf makineleri...

İstanbul’da yaşları 9 ile 13 arasında değişen 23 çocuk, ellerine ilk kez aldıkları fotoğraf makineleri ile tarihi yarımadayı fotoğrafladı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, çocukların arasına karışarak Sultanahmet Meydanı’nda fotoğraf çekti. Çocukların çektiği fotoğraflar 23 Nisan’da görücüye çıkacak.

Fatih Belediyesi Fotoğraf Müzesi ve Kültür Karıncaları Gönüllüleri işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, ilk olarak çocuklara fotoğraf makinesi dağıtıldı. Yaklaşık 1 saat süren dersin ardından çocuklar Sultanahmet Meydanı’na gitti.

Reklam
Reklam

BAŞKAN MUSTAFA DEMİR ÇOCUKLARIN ARASINA KARIŞTI

Sultanahmet Meydanı’nda çocukların yanına gelen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, adeta çocukluğuna döndü. Sultanahmet Camii ve Ayasofya Müzesi’nin fotoğraflarını çeken çocukların arasına giren Mustafa Demir, sanatsal kareleri kaçırmadı.

Fatih Belediyesi Fotoğraf Müzesi ve Kültür Karıncaları Gönüllüleri’nin ortak düzenlediği bir etkinlik olduğunu söyleyen Mustafa Demir, “23 tane genç fotoğrafçı ile beraber Sultanahmet’te çalışıyoruz. Tarihi yarımadanın değişik bölgelerinde fotoğraf çekecekler ve bir jüri tarafından fotoğraflar seçilecek. İstanbul Fotoğraf Müzesi’nde sergilenmek üzere çalışma başlattık. Bakalım şimdi ne olacak. Sonucunu çok merak ediyorum. Ben kendilerine başarılar diliyorum. Bende çektim. Onlar hangi şartlarda yarışıyorsa, benim fotoğraflarımın da o derece de yarışmasını diliyorum. Ama tabi dereceye girersem, benim fotoğraflarımın da sergilenmesini isterim” dedi.

Çocuklar Sultanahmet’in ardından Balat ve Eminönü’nde deklanşöre bastı. Ellerinde fotoğraf makineleriyle tarihi yarımadayı çocuk gözüyle çekecek 23 çocuğun fotoğrafları 23 Nisan haftasında Fatih Belediyesi Fotoğraf Müzesinde açılacak sergide fotoğraf severlerle buluşacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: