Elma kadınlarda cinsel zevki artırıyor

Yeni yapılan bir çalışmada elmanın, kadınlarda cinsel zevki artırdığı ortaya çıktı.

Elmanın, vücudu kalp ve damar hastalıklarından koruma, bağışıklık sistemini güçlendirme, toksinleri atmaya yardımcı olma, cildi güzelleştirme gibi pek çok özelliğini sıralayınca ne kadar sağlıklı bir meyve olduğunu zaten biliyoruz. Ama son yapılan araştırma, elmanın bir başka faydasıyla daha tanıştırdı bizi.



Archives of Gynecology and Obstetrics'te yayımlanan yeni çalışmaya göre, daha fazla elma yemek, kadınlarda daha iyi bir seks hayatı anlamına geliyor.



18-43 yaş arası, 731 İtalyan kadının cinsel aktivitesi üzerinde yapılan araştırmada, reçeteli ilaç kullanan veya depresyon sorunu olanlar çalışma dışı bırakıldı.

Reklam
Reklam

Çalışmaya katılan kadınlar iki gruba ayrıldı. Bir grup düzenli olarak günde bir ya da iki elma yiyenlerden oluşurken, diğer grup elma tüketimi olmayanlardan oluştu.

Katılımcılar; **cinsel fonksiyon, ilişki sıklığı, orgazm ve cinsel doyumla

ilgili 19 soruyu içeren Kadın Cinsel İşlev Ölçeği** formunu doldurdu.

Buna göre araştırmacılar, günlük elma tüketiminin cinsel olarak aktif kadınlarda yüksek Kadın Cinsel İşlev Ölçeği puanları ile ilişkili olduğunu tespit etti.


**

**

**Peki, neden elma seçildi?

**

Araştırmacılar elmanın cinsel fonksiyonu geliştirdiğini iddia etti, çünkü kırmızı şarap ve çikolata gibi elma da genital bölge ve vajinaya doğru kadın dolaşımını uyaran polifenoller ve antioksidanlar içeriyor, dolayısıyla uyarılmaya yardımcı oluyor.

Elma ayrıca floridzin adlı, bir kadın cinsiyet hormonu olan estradiola yapısal olarak benzer olan fitoöstrojen birleşimi de içerdiğinden, vajinal kayganlık ve kadın cinselliğinde büyük rol oynuyor.

Reklam
Reklam


Elbette bu araştırma nispeten küçük örneklem grubu aldığından, bağıntıyı nedensellikten ayırmak zor. Ancak en azından araştırmacıların açıkladıkları sonucun ilgi çekici olduğunu söylemek gerekiyor.

Bundan böyle elma yemek için yeni bir nedenimiz daha oldu!