Elma üreticisi rekolteden ve fiyattan memnun

Isparta’nın Senirkent ve Uluborlu ilçelerindeki elma üreticileri rekolte ve fiyattan memnun. Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet...

Isparta’nın Senirkent ve Uluborlu ilçelerindeki elma üreticileri rekolte ve fiyattan memnun. Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, "Bu yıl elmamız geçen yıla oranla daha çok ve kaliteli, ancak ilk baharda yağan yağmurlar nedeniyle biraz kara leke hastalığı mevcut." dedi.
Senirkent İlçe Gıda, Tarımcılık ve Hayvancılık Müdürü Hikmet Arslan da, "Geçen yıl elma rekoltemiz 44 bin 400 tondu. Bu yıl bundan fazlasını bekliyoruz. Bunun yaklaşık yüzde 10 ila 15 arasında hurda çıkabilir. Hurda elmaların alımı 15 kuruştan başladı. Bugün 30 kuruştan alınıyor. Sağlam elmalarda cins ve kalitesine göre 50 Kuruş ila 90 kuruştan alıcı buluyor. Bu yıl elma üreticimizin yüzü gülüyor." dedi.
Senirkent Belediye Başkanı Hüseyin Baykal da, "Benin bahçem var. Bu yıl elma, beklentimin üzerinde çıktı. Durumdan memnunum." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz