Elma Ye, Hastalıklardan Korun

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alper Kuşçu, "Elma tüketimi alzheimerdan kansere

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alper Kuşçu, "Elma tüketimi alzheimerdan kansere pek çok hastalığı önlemede önemli etken" dedi.

Kuşçu, gazetecilere yaptığı açıklamada, son yıllarda yapılan çalışmalarda, günde iki veya üç adet elma ya da iki bardak elma suyu tüketiminin alzheimer ve parkinson hastalığının ilerlemesini engellediğinin ortaya konulduğunu söyledi.

Elmada bulunan "apigin" adı verilen antioksidan özelliği yüksek madde sayesinde özellikle astım hastası ve birçok insanın muzdarip olduğunu alerjik reaksiyonların engellendiğini dile getiren Kuşçu, "Günde bir elma tüketilmesi halinde kanser riski de azalıyor. Elmanın kolon kanserinde yüzde 20, göğüs kanserinde yüzde 18, yumurtalık kanserinde yüzde 15, prostat kanserinde yüzde 9 oranında engelleyici etkisi olduğu tespit edildi" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Elma tüketiminin kötü kolesterolü de düşürdüğünü vurgulayan Kuşçu, iyi kolesterolün miktarını yükselterek, kalp çarpıntısı riskinin yüzde 40 azaldığını kaydetti.

Elmanın birçok faydasının bulunduğuna dikkat çeken Kuşçu, "Elma tüketimi alzheimerdan kansere pek çok hastalığı önlemede önemli etken" dedi.

Elmadan elde edilen 'pektin' bileşenleri verilen kişilerde radyasyon oranının yüzde 62 azaldığını anlatan Kuşçu, şunları söyledi:

"Günümüzde ister istemez radyasyona maruz kalıyoruz. Maruz kaldığımız düşük radyasyondan, günlük tüketeceğimiz elma sayesinde en az şekilde etkilenmemiz mümkün. Pektin içerikli elma gibi ürünleri tüketerek ağır metallerin vücuttan atılması da sağlanabilir. Pektin, metalleri bünyesinde tutarak vücuttan atılmasını sağlıyor. Özellikle endüstrileşmiş ağır sanayinin olduğu bölgelerde yaşayan insanlar, ağır metal kontaminasyonuna maruz kalıyor. Ağır metalleri taşıyan tarımsal amaçlı su ile sulanmış meyve ve sebzeler ve bazı balık türlerinin tüketimiyle civa, kurşun gibi ağır metaller insan vücuduna taşınabiliyor. İşte pektin sayesinde bu metallerin toksit etkilerinden kurtuluyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz