Elmadağ'da Gezici Anaokulu Hizmete Başladı

Elmadağ Belediyesi gezici anaokulu hizmete başladı.

Elmadağ Belediyesi gezici anaokulu hizmete başladı.

Elmadağ Belediyesi uzak mahalledeki çocukların eğitimine destek sağlamak için kullanılamayan belediye otobüsünü yerel kaynaklar ile gezici ana sınıfına çevirdi.

2012-2013 eğitim öğretim yılının başlamasıyla gezici anasınıfı da mahalle turlarına başladı.

Süleymanlı, Deliller, Kuşçuali, Taburlar ve Karacahasan mahallelerindeki çocuklara eğitim verecek gezici anaokuluna şu ana kadar 17 öğrenci kaydedildiği belirtildi.

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, belediye olarak eğitime değişik yollara katkıda bulunduklarını belirterek gezici anaokulu uygulamasının önemini vurguladı.

Reklam
Reklam

Şahin, projenin ikinci yılında olduğunu ve uzakta bulunan mahallelerde eğitimin ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti.

Ellerinde bulunan bir otobüsü proje için ayırdıkların ve yaklaşık 100 bin liraya otobüsün yapıldığını belirten Yakıt, şoför ve aracın bakımı gibi konuların belediye sorumluluğunda olduğunu aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Gezici anaokulunu Milli Eğitim Müdürlüğümüzün emrine tahsis ettik. Eğitim içerisinde de eğitim düşüncesiyle bunu sıradan bir otobüs yerine bir masal kahramanımızın da isminin yaşaması adına gezici anaokulunun adına da Karagöz ve Hacivat koyduk"

Gezici anaokulu öğretmenlerinden Cüneyt İlbars, bu sene on yedi öğrenci ile yola çıktıklarını ancak ilerleyen günlerde bu sayının artacağını söyledi. İlbars, "Bu uygulama köylere giden çok önemli bir hizmet ve bu hizmet sayesince çocuklarımız okul öncesi eğitim ihtiyaçlarını mobil aracımızla almaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Murat Kaya / Zafer Fatih Beyaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: