Elmalı'nın Ramazan'a Özel Helvaları Tezgahlarda

Elmalı ilçesinde sadece Ramazan ayında üretilen iki çeşit tatlı, tezgahlardaki yerini aldı.

Elmalı ilçesinde sadece Ramazan ayında üretilen iki çeşit tatlı, tezgahlardaki yerini aldı.

Elmalı ilçesinde 1900'lü yıllardan bu yana iki çeşit Ramazan helvası üretiliyor. Sadece Ramazan ayında satışa sunulan helvalara Elmalı halkı büyük ilgi gösteriyor.

İlçede Ramazan helvası üreten Mehmet Gürsu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, helvaların Elmalı'ya has olduğuna dikkati çekti. Gürsu, Elmalı'da iki çeşit Ramazan helvası ürettiklerini belirterek, helvalardan birinin susam, çöğen, ceviz, limon tuzu ve isteğe göre fındıkla diğerinin ise ezme ceviz, nişasta ve şekerle üretildiğini anlattı.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 50 yıldır Ramazan helvası ürettiğini kaydeden Mehmet Gürsu, mesleği dedesinden öğrendiğine dikkati çekti. Gürsu, "Ramazan helvaları, Elmalı'ya has tatlardır. Sadece Ramazan ayında üretilirler. Ramazan ayı dışında ise özel istek olursa yapılır. Bu yıl da Ramazan ayının gelmesiyle bu tatlıları ürettik ve satışa sunduk" dedi.

Muhabir: Mehmet Çakmak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz