ELSİAD Başkanı Polat: Hastaya Yol Eziyeti Bitsin

Elbistan Sanayici ve İşadamları Derneği (ELSİAD) Başkanı Emin Polat, hasta ve yakınlarının, Elbistan Devlet Hastanesi'ne...

Elbistan Sanayici ve İşadamları Derneği (ELSİAD) Başkanı Emin Polat, hasta ve yakınlarının, Elbistan Devlet Hastanesi'ne gelirken ulaşımda sıkıntı yaşadıklarını, buna bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimliğine atanan Dr. Fatih Kılaç’a hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor. ELSİAD Yönetim Kurulu, Başhekim Kılaç’ı ziyaret ederek, başarı dileğinde bulundu.

"ÜÇ KİLOMETREDEN İKİ DOLMUŞLA GELMEK BÜYÜK SIKINTI"

ELSİAD Başkanı Emin Polat, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, hasta ve yakınlarının hastaneye taşınması için bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti. Polat, “Gerek hastalarımız, gerekse yakınları Elbistan’dan gelirken sıkıntı yaşıyorlar. Halk otobüsleri hizmet veriyor ama Elbistan’dan gelen herhangi bir hasta iki dolmuş değiştirmek durumunda kalıyor. Vatandaşların hastaneye taşınması konusunda yerel idarecilerimiz ve bürokratlarımız kafa yormalı.” dedi.

Reklam
Reklam

Polat; Göksun’dan, Afşin’den, Ekinözü’nden insanlar hastaneye tek otobüsle gelirken, 3 kilometre yakınındaki Elbistan’dan, hasta ve yakınlarının iki dolmuş değiştirmelerinin eziyet olduğunu ifade etti. Polat, "Hastaneye, gün içerisinde 3 bin hasta giriş yapıyormuş. Bu sayının bin tanesi kendi aracıyla gelse, iki bin kişi eziyet çekiyor demektir. Elbistan Belediyesi ve Karaelbistan Belediyesi ortak bir çalışma yapmalı ve bu eziyete bir son vermelidir. İnsanlar tek araçla hastaneye gelebilmeli.” şeklinde ifade etti. Başkan Polat, özellikle akşamları hasta ve yakınlarını yürürken görmenin insanın içini acıttığını kaydetti. Polat, şunları kaydetti:

“Elbistanımızdan hastaneye tek dolmuş seferi konabilir. Neden Saraykent’te, Tepebaşı’nda ikamet eden hastamız iki dolmuşla hastaneye gitsin ki? Bir de bu işin dönüş kısmı var. Akşam belirli bir saatten sonra dolmuşlar da çalışmıyor. Hastalar, parası varsa taksi ile yoksa yürüyerek evine dönüş yapıyor. Bu görüntü Elbistanımıza yakışmıyor.” Başhekim Kılaç ise bu ve buna benzer konuları yetkili birimlere ileteceklerini aktardı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: