ELSİAD Başkanı Polat: Kapımız Afşin ve Göksunlu yatırımcılara açık

Elbistan Sanayici ve İş Adamları Derneği (ELSİAD)Başkanı Emin Polat, Afşin ve Göksunlu 17 sivil toplum...

Elbistan Sanayici ve İş Adamları Derneği (ELSİAD)Başkanı Emin Polat, Afşin ve Göksunlu 17 sivil toplum örgütünün Organize Sanayi Bölgesi talebine cevap verdi. Polat, “Elbistan Organize Sanayi Bölgesi tamamlanmak üzere. Pişmiş aşa su katmak yerine Elbistan Organize Sanayi Bölgesi'nde yer almak daha doğru olur." dedi.
Önceki gün Afşin ve Elbistan ilçelerinden bir grup sivil toplum kuruluşunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’e mektup yazarak iki ilçe arasına OSB kurulmasını istemelerinin ardından ELSİAD Başkanı Emin Polat bir açıklama yaptı. Polat, alternatif bir OSB yerine mevcut OSB’nin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Polat, “Bölgemizde 2006 yılından beri çalışmaları süren Organize Sanayi Bölgesi; Ticaret Odası, Elbistan Belediyesi ve İl Özel İdaresi tarafından bitme aşamasına getirilmiştir. Bölgemizde iş adamları ve sanayiciler olarak 6-7 yıldır Organize Sanayi Bölgesi’nin tamamlanmasını bekliyoruz. Artık bekleyecek zamanımız kalmadı. Bu nedenle organize sanayinin yerinin değişmesi demek OSB’nin 5 yıl daha gecikmesi demektir. Bunun için organize sanayinin yerinin değişmesini istemiyoruz. Bir an önce OSB’nin bitirilerek sanayicimizin hizmetine sunulmasını istiyoruz.” diye konuştu.
Elbistan olarak gelişen ve büyüyen bir şehir olduklarına işaret eden Başkan Polat, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İleride il olma hayalimiz var. Bunun için Elbistan’ın geleceğini iyi düşünmek zorundayız. Bölge hastanesi ve fakültenin 20 dönümlük bir yere yapılması Elbistan’a bir şey kazandırmaz. Fakülte ve hastanenin daha büyük bir araziye yapılmasını istiyoruz. İleride fakültenin üniversite olmasını, hastanenin de araştırma hastanesi olmasını istiyoruz. Bölgemizde 300 bin insan yaşamakta. Elbistan Türkiye’nin birçok ilinden daha fazla nüfusa sahip. Bu nedenle Elbistan olarak büyük düşünmek, birlik ve beraberlik içinde hedeflerimize ulaşmak zorundayız.”
Başkan Polat şunları kaydetti: “Elbistan OSB büyük oranda tamamlandı. Çevre ilçelerin yatırımcılarını da Elbistan OSB’ye bekliyoruz. Bölge olarak kalkınmak durumundayız. Alternatif bir OSB talebi bölgeyi 5 yıl daha geriye götürür. Afşin ve Göksunlu yatırımcıların Elbistan OSB’yi değerlendirmeye yönelmesi gerek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz