ELSİAD Başkanı Polat: OSB Elbistan'ın Kaderini Değiştirecek

Kahramanmaraş Elbistan Sanayici ve İşadamları Derneği (ELSİAD) Yönetim Kurulu Emin Polat, Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB)...

Kahramanmaraş Elbistan Sanayici ve İşadamları Derneği (ELSİAD) Yönetim Kurulu Emin Polat, Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) açılmasıyla Elbistan’ın kaderinin değişeceğini belirtti.

ELSİAD Başkanı Emin Polat ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri, kısa süre önce yapılan seçimde yeniden başkan seçilen ETSO Başkanı Mustafa Paksoy ve yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan ELSİAD Başkanı Emin Polat, “OSB ile birlikte bölgenin, Elbistan’ın kaderi değişecektir. Çünkü bir çok toplantıya katılıyoruz. Toplantılarda Elbistan’ın ne kadar büyük ve yatırıma açık bir yer olduğunu anlatıyoruz. 35 İlden daha fazla bir büyüklüğe sahip olduğunu anlatıyoruz. Ancak bizlere sorulan OSB var mı? sorusu karşısında çaresiz kalıyoruz. OSB’nin açılması demek gerçekten yatırım yapmak isteyenlerin ortaya çıkması demek. Elbistan’ın ufkunun genişlemesi demek. Kaderinin değişmesi demek. OSB’de birkaç binanın yükselmesi arkasının gelmesi için oldukça önemli." dedi.

Reklam
Reklam

ELSİAD olarak OSB ile ilgili çalışmalarda her türlü desteğe hazır olduklarının altını çizen Başkan Polat, "Memleketin gelişmesi adına bize düşen bir şey olursa her türlü desteğe hazırız." görüşünü aktardı.

ETSO Başkanı Mustafa Paksoy ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Paksoy, "Termik santrallerin yapılması, bölgeye yatırımın gelmesi için önem arz ediyor. Yatırımcılar santraller vesilesiyle buraya yatırım yapmak istiyorlar. Bölgemizin teşvikte 6. bölgede yer alması avantajından yararlanmak isteyenler de var. Elbistan’dan 3 kişinin müracaatı var. İl dışından müracaatlar da var. Şu an OSB’nin tapu çalışmaları sürüyor. Tahsisin ardından teşvik belgesi ile ilgili çalışmalara yöneleceğiz. Bizim en önemli avantajımız Malatya Havaalanı'na yakın olmamız. Bu avantajı kullanmak istiyoruz. Ancak planlanan yol çalışmalarının da bir an evvel tamamlanması gerekiyor. Ulaşım noktasında problem yaşamak istemiyoruz. Kısıklı ve Elbistan Sarız arasındaki yolun yapılması Elbistan’ın çevreye açılması ve yatırım alabilmesi adına çok önemli.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

ETSO Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyaret sonunda toplu hatıra fotoğrafı da çektirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: