Elt Konferansı Sona Erdi

Uluslararası bir üniversite olma yolunda her geçen gün emin adımlarla ilerleyen Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ)...

Uluslararası bir üniversite olma yolunda her geçen gün emin adımlarla ilerleyen Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) ilk kez ev sahipliği yaptığı İngiliz Dili Eğitimi (ELT) konferansı sona erdi.

Yabancı Diller Yüksekokulu ve Amerikan Eğitim Ataşeliği işbirliği ile düzenlenen, “Technology: A Bridge to Language Learning” konulu konferans, pek çok üniversiteden öğretim elemanının ve yabancı konukların katılımıyla 3 gün boyunca, Tepe Otel’de gerçekleşti. Uluslararası olması, alanında uzmanlaşmış öğretim elemanlarını bilgi ve deneyimlerini paylaşmak üzere bir araya getirmesi ve üniversitelerarası sosyal paylaşım imkanı oluşturması bakımından büyük önem taşıyan teknoloji temalı 3. Karadeniz ELT Konferansı’nda 6 ayrı çağrılı konuşmacının bulunduğu genel oturum, 60 sözlü sunu, 10 çalıştay ve 2 poster sunumu gerçekleşti. Bu sunular arasında Cambridge University Press, Oxford University Press, Macmillan Education, Pearson Education, Richmond Publishing ve Amerikan Eğitim Ataşeliği katkılarıyla bildiri sunan Brendan Wightman, Meghan Beler, Teresa Doğuelli, Brentsom Ramsey, David Mearns, Joy Egbert ve Amerikan Eğitim Ataşesi George M. Chinnery’ nin sunumları büyük ilgi gördü.

Reklam
Reklam

Konferansa OMÜ Vakfı İlköğretim Okulu, Final Okulları, Feza Eğitim Kurumları ve Samsun’daki çeşitli okullardan ve yabancı dil kurslarından da katılım vardı.

Çekiliş yapılarak katılımcılara çeşitli İngilizce kitaplar ve sözlüklerin verildiği gala yemeğine konukların yanı sıra Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan da katıldı. OMÜ Müzik Eğitimi Bölümü öğretim elemanları gecede klasik müzik eserlerinden örnekler sundular. Programın sonunda, OMÜ’de düzenlenmiş olan İngiliz Dil Eğitimi Konferansı’ndan ve gördükleri ilgiden memnun kaldıklarını belirten katılımcılara sertifikaları verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: