Eltiler Tavla Şampiyonası Düzenledi

Şarköy ilçesinde Didem ve Ebru Camgöz adlı iki girişimci elti, açtıkları “Eltis Cafe” adlı mekanla...

Şarköy ilçesinde Didem ve Ebru Camgöz adlı iki girişimci elti, açtıkları “Eltis Cafe” adlı mekanla ilçenin en uğrak yeri oldu.

Her gün ev yapımı değişik menüleri ile dikkat çeken işletme, yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin de uğrak yeri oldu.

İki ev hanımı eltiden biri olan Ebru Camgöz açtıkları işletme hakkında şöyle konuştu; “Çocuklarımız büyümüştü, biz de bir şeyler yapmak istedik. Şarköy’ün bu tarz yerlere ihtiyacı olduğunu düşündük. Ailelerin, gençlerin, bayanların bir arada olacağı, hoşça vakit geçirebileceği bir yer olsun istedik. Sadece yemek yenilen, kahve içilen, vakit geçirilen bir yer değil, insanların sosyalleştiği bir mekan olsun istedik. Bizim gibi küçük kasabalarda böyle işletmelere gereksinim var. Şarköy yazın çok kalabalık, bir çok yazlık işletme açılıyor, kışın kapanıyor. Kışın insanların, bu tip yerlere eşi, arkadaşı, çocuklarıyla gündüz gece gelebileceği mekanlara ihtiyaç vardı. Burada doğum günü, eğlenceler düzenlenebiliyor. Bizim için de Şarköy için de çok iyi olduğunu düşünüyoruz. İşletmemizde yöresel yemeklere yer veriyoruz. Genelde doğu Anadolu ve Karadeniz mutfağı bilinir, Trakya mutfağı pek bilinmez. Trakya bölgesinin çok güzel yemekleri olmasına rağmen yeterince ortaya çıkmaz. Biz mutfağımızda her hafta değişen yemek listemizle yöresel yemeklerimize yer veriyoruz. İşletmemize gelen insanlarımızın hayatlarına renk katmak heyecan katmak amacıyla tavla turnuvası düzenledik. Turnuvada ödüller koyduk. Büyük ilgi görmesi nedeniyle ikincisini düzenledik. Briç, satranç turnuvaları da düzenlemeyi düşünüyoruz.” Dedi.

Reklam
Reklam

Eltilerden diğeri Didem Camgöz, genelde eltilerin anlaşamadığına dair toplumda bir kanı olduğunu öne sürerek “Biz iyi anlaşan iki elti olarak bu kanıyı bu işletmeyi açarak kırdığımızı düşünüyoruz. İşletmenin adını da Eltis koyduk. Şarköy’de pek kadın işletmeci de yok, bu bize avantaj sağladı, mekanımızda kadın erkek eşit derecede tercih edilir oldu.”dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz