Elvan, İtalyanları büyüledi

ROMA (İHA) - Elvan Abeylegesse'nin Norveç'te kırdığı rekor İtalyanlar'ı büyüledi. Elvan'ın rekorunu spor manşetlerine taşıyan İtalyan gazeteleri, başarılı sporcuya övgüler yağdırdı.

İtalya'nın en önemli spor gazetesi La Gazetta dello Sport, Elvan Abeylegesse'nin rekoruna bir tam sayfa ayırdı. La Gazetta dello Sport, "Abeylegesse Dönemi" diyerek verdiği haberde, "Elvan Abeylegesse, Etiyopyalı farecik, yeni ülkesi Türkiye'nin ay-yıldızlı bayrağını gururla taşıdı" diyerek Elvan'ın Türk vatandaşlığına hemen adapte olduğunu ve Türk bayrağını taşımaktan gurur duyduğunu kaydetti. Çok küçük olduğu için gazetede kendisinden "farecik" olarak söz edilen Abeylegesse için "5000 metrenin rekoru paramparça oldu" ifadeleri kullanıldı.

Reklam
Reklam

Elvan Abeylegesse'nin yaşam hikayesine de yer veren gazete başarılı sporcunun Türkiye'yi kendine vatan olarak seçmesini "Etiyopya'da bize iyi bakmıyorlardı. Ben de Türkiye'ye geldim" diyerek açıkladığını belirtti. Enka'nın sahibi Tarık Şara'nın yarış sonrası özel jetini göndererek, Elvan'ı aldırdığına değinen gazete "Türkiye'de prenses gibi" diyerek Elvan'ın kendisine iyi davranan Türkiye'ye, emeğinin hakkını ödediğini ifade etti. Gazete, rekortmen atletin "İstanbul'u daha geldiğim gün çok sevdim. Türkiye'de bana mükemmel davrandılar. Çok güzel bir yarış oldu. Türk halkı da bana çok yardımcı oldu. Bana verdikleri elektrikle dünya kupasına kadar gideceğim" sözlerine de yer verdi.