Elvan rekorla döndü

Dünya rekortmeni milli atlet Elvan Abeylegesse, sakatlığı ve rahatsızlığı nedeniyle uzun süre ayrı kaldığı pistlere rekorla döndü.

Abeylegesse, Antalya'da düzenlenen Avrupa 10 Bin Metre Kupası'nda, sağanak yağmur altında 10 bin metreyi, 30 dakika 21 saniye 67 salisede koşarak, Balkan, Türkiye ve Avrupa Kupası rekorunu kırdı.

DAHA İYİ REKORLAR KIRABİLİRİM

Antalya'da 10 bin metre Avrupa Kupası'nda Balkan, Türkiye ve Avrupa Kupası rekoru kıran dünya rekortmeni milli atletimiz Elvan Abeylegesse, "İyi rakiplerim olsaydı, daha iyi dereceler yapabilirdim" dedi.

Reklam
Reklam

Elvan Abeylegesse, havanın yarış için çok kötü olduğunu ve yoğun sağanak yağmur altında koştuğunu belirtti. Bu durumun kendisini etkilediğini ifade eden Abeylegesse, şunları söyledi: "Son 10 ay içinde hiç yarışmadım. Bu, benim için çok iyi bir derece oldu. İnşallah ileride daha iyi dereceler yapacağım. İyi rakiplerim olsaydı, daha iyi dereceler yapabilirdim. Bundan sonraki hedefim Avrupa şampiyonasıdır."

Elvan'ın antrenörü Erhan Hatipoğlu ise, dün Antalyalılara rekor izleyeceklerine dair çağrıda bulunduklarını hatırlatarak, Biz Türkler her zaman gerektiği anda gerekeni yaparız. Oyunlar Avrupa Rekoru tüm ulusumuza hayırlı olsun. Organizasyon çok iyiydi. Bu kız hepimizin... Biz yetiştirdik, hazır almadık. 8 yıllık emeğimizin ürünü bu" diye konuştu.