Elvan'a büyük onur

19. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye'ye tek madalyayı kazandıran Elvan Abeylegesse'ye bir sevindirici haber de Avrupa Atletizm Federasyonları Birliği'nden (EAA) geldi.

Milli atlet, 16-17 Eylül tarihlerinde Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılacak Dünya Kupası'nda mücadele edecek Avrupa takımına davet edildi.

EAA'dan Türk federasyonuna yapılan davette, Elvan Abeylegesse'nin Avrupa takımına dahil edildiği ve milli atletin 3 bin metrede koşacağı bildirildi.

Göteborg'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda 5 bin metrede bronz madalya kazanan Abeylegesse, sadece birinciler davet edildiği için Dünya Kupası'nda mücadele etme şansını kaybetmişti.

Reklam
Reklam

Ancak, Göteborg'da 5 bin metrede altın madalya kazanan İspanyol Marta Dominguez, Dünya Kupası'nda yarışmayacağını açıkladı. Gümüş madalya sahibi Liliya Shobukhova ise kupa mücadelesine Rusya'nıntakım olarak katılacak olmasından dolayı, Atina'da yarışma hakkı milli atlet Abeylegesse'nin oldu.

Türkiye'yi ikinci kez bir atlet Dünya Kupası'nda Avrupa takımında temsil edecek.

Daha önce milli atlet Süreyya Ayhan, Avrupa takımı adına 2002 yılında 1500 metrede koşmuş ve Türk atletizminde bir ilki gerçekleştirmişti.

Avrupa Şampiyonası'nda aşil tendonundaki sakatlık nedeniyle 10 bin metre finalinde yarışı bırakan, 5 bin metrede ise sprint yapamadığı için bronz madalyada kalan Abeylegesse'nin tedavisi sürüyor.

Abeylegesse, Dünya Kupası'nda 17 Eylül Pazar günü 3 bin metrede piste çıkacak.