Elvan'a tavşan atlet dayanmıyor

Milli atlet Elvan Abeylegesse'ye "Tavşan" dayanmıyor. Uzun süre birlikte antrenman yaptığı Sabri Kara'nın ayrılmasının ardından, özel olarak Etiyopya'dan getirilen ve 2,5 aydır çalışmalarında Elvan'a eşlik eden 18 yaşındaki erkek kardeşi Derece Abeygelegesse de Bolu Aladağ kampından ayrıldı.

İstanbul'a giden Derece'nin, hafta sonunda ülkesi Etiyopya'ya döneceği bildirildi.

İsveç'in Göteborg kentinde 7 Ağustosta başlayacak Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını aralıksız sürdüren Elvan Abeylegesse'nin öncelikli hedefi, 10 bin metrede altın madalya kazanmak.

Reklam
Reklam

Aşil tendonundaki sakatlığı düzelen ve yüksek tempo antrenmanlara başlayan Abeylegesse'yi, bu mesafede en çok zorlayacak atlet, Kenya asıllı Hollandalı tecrübeli isim Lornah Kiplagat olacak.

Kiplagat'ın kaliteli bir atlet olduğuna dikkati çeken antrenör Ertan Hatipoğlu, "Maraton da koştuğu için Elvan'ı sıkıştıracak. Son dönemde formu da iyi. Diğer rakipleri Elvan'ın ayarında değil. Ancak, kötü gününde olursa Elvan'ı geçebilirler" dedi.

Aladağ kampını 5 Ağustosta tamamladıktan sonra ertesi gün İsveç'e gidecek ve şampiyonanın ilk günü olan 7 Ağustos akşamı 10 bin metre finalinde piste çıkacak milli atlet, yarışın hemen ardından tekrar yüksek irtifaya çıkacak.