Elveda Anne, Yetişkin Iki Kızını Biberonla Besliyor

Konya'da 63 yaşındaki Elveda Top, 6 ve 8 yıl önce kas hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı hale gelen evli iki kızını

Konya'da 63 yaşındaki Elveda Top, 6 ve 8 yıl önce kas hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı hale gelen evli iki kızını biberonlardaki sıvı gıdalarla besliyor.

Döne Ak (46) 8 yıl önce; kardeşi Solmaz Çeliker (37) ise 6 yıl önce kas hastalığı nedeniyle bakıma muhtaç hale geldi.

Her ikisi de evli olan, 3 çocuk sahibi Ak ve 2 çocuk annesi Çeliker, rahatsızlıklarının ardından eşlerinin yanından ayrılarak anneleri Elveda Top'un evine yerleşti. Çocukları ise babalarının yanlarında kaldı.

İlerleyen yaşına rağmen yıllar sonra yeniden kızlarına bakmaya başlayan Elveda Top, tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Reklam
Reklam

Adeta bir bebek gibi lavabo ihtiyacından yemesine kadar kızlarının her şeyiyle ilgilenen Top, katı gıdaları yutamayan çocuklarını sıvı yiyeceklerle besliyor.

Vücutları yara olmaması için kızlarını yataklarında sık sık hareket ettiren Elveda anne, biberonla sıvı gıdalarla çocuklarını besliyor.

Elveda Top, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızlarının genç kızken sağlıklı olduklarını söyledi.

-Onlar üzülmesin diye-

Sonradan geçirdikleri rahatsızlık nedeniyle yatağa bağımlı hale gelen çocuklarının durumuna çok üzüldüğünü belirten Top, "Sürekli yattıkları için hemen kilo alıyorlar. Çeşitli rahatsızlıklarım olduğundan artık ben de onları kaldırmakta zorlanıyorum" dedi.

Zaman zaman sebebini anlayamadığı nedenden dolayı kızlarının başlarını duvara vurduğunu dile getiren Top, şunları kaydetti:

"Hemen onları sakinleştiriyorum. Zekalarında bir sıkıntı yok, sözümü dinliyorlar. Katı gıdaları yutamıyorlar. Ben de hep sıvı şeyler yediriyorum. Çocuklarımın bakımları daha iyi olsun diye engelli bakım merkezine vermemi istediler. Bunu duyan kızlarım ağlamaya başladı. Onlarla ben de ağladım. Sağ oldukça onları kimseye muhtaç etmeyeceğim. Kızlarıma ölünceye kadar en iyi şekilde bakmaya devam edeceğim. Kızlarım, çocukları ziyarete geldiğinde çok seviniyor."

Reklam
Reklam

Top, devletin sağladığı imkanlarla kızlarına baktığını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz