Elveda MacBook

Apple, PoweBook ve iBook’lardan bu yana plastik ve alüminyum kasalı ürünleri birlikte piyasaya sürüyor.

İlk ürünlerden birkaç yıl sonra alüminyum kasaya MacBook Pro ve plastik kasaya MacBook ismi verilmiş ve bu birliktelik devam etmişti.

Birkaç yıl önce Apple, MacBookAir’ı da mobil serisine ekleyince mobil Mac teklifleri 3’e çıktı: MacBook, MacBook Pro ve MacBookAir. Ancak Air ve Pro modelleri sıkça yenilense de plastik kasalı MacBook bu güncellemelerin dışında kalıyordu. Son dönemde iki farklı söylenti ortalıkta dolaşmaya başladı; Biri MacBook serisinin de nihayet güncelleneceğini diğeri ise MacBook modelinin ürün gamından kaldırılacağını söylüyordu.

Reklam
Reklam

Apple’ın bugün yaptığı Mac OS X Lionlansmanı, yeni MacBookAir ve Mac Mini’yi de ikinci nesil Intel Core serisine terfi ettirdi. Böylece mevcut modeller arasında sadece MacBook, Core 2 Duo işlemci kullanır hale geldi. (Xeon işlemcili Mac Pro’lar da var elbette..)

Apple’ın bu modeli neden güncellemediği düşünülebilir. Fakat resmin bütününü görmek biraz zaman alıyor. Apple’ın resmi sitesine bakıldığında Mac ürünleri arasında MacBook yer almıyor. Dolayısıyla Apple’ın bu ürüne elveda dediği ortada. Firma bu konuda resmi bir açıklama yapmasa da bazı kaynaklar bu bilgiyi doğrulatmayı başarmış: MacBook serisi artık son buldu ve satılmayacak!

999 Dolara satılan MacBook, mevcut modeller arasında çok da mantıklı bir teklif değildi. Apple fiyatı düşürerek farklı bir alternatif yaratabilirdi ancak devam etmeme seçeneğini tercih ettiler. Elbette bunun sebebi satışlar da olabilir. Son dönemde fiyatları birbirine çok yakın olan alüminyum kasalı modeller tüm ilgiyi üzerine toplamıştı.

[

****](http://www.scroll.com.tr/42276/en-cilgin-tekne-tasarimlari/)

Reklam
Reklam