Embriyo Nakli Yapılan Düve Doğurdu

Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca tarafından süt üretiminde yüksek verimlilik...

Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca tarafından süt üretiminde yüksek verimlilik elde edebilmek için 9 ay önce embriyo nakli yapılan düve doğurdu. Anne ve babası Amerikalı olan ve taşıyıcı anne olarak embriyo nakli yapılan düve, bir yavru dünyaya getirdi.

YAVRU SAĞLIKLI

Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Çökelek köyünde Mehmet İzmirlioğlu'na ait çiftlikte bulunan ve 9 ay önce Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca tarafından embriyo nakli yapılan düve, doğurdu. Anne ve babası Amerikalı olan ve taşıyıcı anne olarak embriyo nakli yapılan düvenin doğumunu Veteriner Murat Tunca gerçekleştirdi.

Reklam
Reklam

Düvenin doğumunu gerçekleştiren Tunca, "Anne ve babası Amerikalı olan yavrumuz 34 kg ağırlığında sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi" dedi.

Embriyo naklini gerçekleştiren Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca ise "Manisa Süt Birliği olarak süt üreticilerimizin ihtiyacı olan yüksek verimli inekler için ithalat yerine embriyo transferi ile bu hayvanları saha şartlarında elde edeceğimizi bu yavrumuzla gösterdik" dedi.

Süt üreticileri istemesi halinde veteriner hekimlerimizin embriyo transferini yapacak bilgi ve beceriye sahip olduğunu anlatan Tunca, şöyle konuştu: "Üstün ırkların oluşmasında suni tohumlamanın dışında embriyo transferini de süt üreticilerimiz kolaylıkla yaptırabileceklerdir"

Embriyo transferinde taşıyıcı annenin önemli olmadığını vurgulayan Tunca, sözlerini şöyle sürdürdü: "Süt üreticilerimizin unutmaması gereken taşıyıcı annenin özellikleri transfer için çok önemli değildir. Ancak, embriyoyu taşıyabilecek yapıda olması yeterlidir. Bunun için ülkemizdeki hayvan varlığından yararlanmalıyız"

Reklam
Reklam

"Nazar değmesin diye mavi boncuk"

Embriyo naklini gerçekleştiren Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca, embriyo nakli ile dünyaya gelen yavruya nazar değmesin diye mavi boncuk taktı.

İşletme sahibi Mehmet İzmirlioğlu ise, yıllardır işletmelerinde suni tohumlama işlemi yaptıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Fakat daha iyi ırklar ve daha iyi süt veren hayvanlar elde etmek için Manisa Süt Üreticileri Birliği ile organize olarak çiftliğimizde bulunan düveye embriyo transferi işlemini gerçekleştirmiştik. Her şey yolunda gitti ve bugün doğum gerçekleşti. İşletmemizde artık bu işi yaygınlaştırarak Türkiye'nin geleceği olan düveleri, süt ırkını elde etmek için bu tür yönetme daha iyi çalışacağız."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: